Meteen naar de inhoud

Basistraining Transitie in Castricum

Wereldwijd werd de training al vele honderden keren gegeven en nu ook in Castricum: de Basistraining Transitie van het internationale Transition Network. Op 4 en 5 mei gaat een groep van maximaal 20 deelnemers de hele dag aan de slag in De Sokkerwei in Castricum. De organisatie is in handen van Transitie Academie in Castricum. Je hoeft overigens geen Castricummer te zijn om mee te doen, iedereen is welkom.

In Castricum zijn we nu ruim acht jaar actief. En onze groep blijft groeien. Nieuwe enthousiastelingen kunnen op een nog veel effectievere manier daar een bijdrage aan kunnen leveren als zij aan de training hebben meegedaan. Maar ook een aantal kernteamleden van Transitie Castricum doet mee. En niet voor niets, want de training gaat in op heel praktische vragen als: Wat ‘doe’ je in Transitie? Waar komt het concept vandaan, hoe werkt het en wat kun je er mee? Hoe vorm je een effectieve initiatiefgroep en welke middelen en methoden kun je gebruiken in je eigen woonplaats? Na afloop van de training beschikken de deelnemers over een volle gereedschapskist, een stevige basis om lokaal mee aan de slag te gaan. De training wordt gegeven door Paul Hendriksen. Paul is geaccrediteerd trainer van het internationale Transition Network en tevens trainer Social Permaculture.

Praktische handvatten voor iedereen

De training is niet alleen bedoeld voor mensen die bij Transitie Castricum actief zijn of gaan worden. De training biedt praktische handvatten voor iedereen die aan de slag wil (zijn) met de kanteling naar een duurzame samenleving, op welk terrein dan ook. Dat kan dus ook binnen je werk, in je eigen straat of buurt, bij andere organisaties, instellingen en overige sociale verbanden.

Het uiteindelijke doel van het Transitie-initiatief is om te komen tot een energie- en klimaatneutrale regio, dat op gebied van voedsel grotendeels zelfvoorzienend is. Transitie Castricum wil daarbij ook toewerken naar een duurzame, sterk lokaal-gerichte economie. En we stimuleren dat de inwoners van Castricum en de regio – nog meer dan nu – in allerlei lokale initiatieven met elkaar gaan samenwerken.

Informatie en aanmelden

Wanneer: De training vindt plaats in het weekend van 4 en 5 mei 2019 , beide dagen van 10:00 tot 17:00 uur.
Waar: De Sokkewei (basisschool), adres: De Sokkerwei 4, 1901 KZ Castricum
Kosten: 60 euro p.p. bij 10 deelnemers, 30 euro bij 20 deelnemers. Dus kijk of er nog iemand mee wil.
En verder: Eten neemt ieder zelf mee. We houden ‘pot-luck’ en eten het meegebrachte gezamenlijk op.

Voor opgave kun je een mail sturen naar Marleen Heeman. Vermeld daarbij in ieder geval je naam, mailadres, woonplaats en je telefoonnummer. Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar Marleen of bel naar de trainer Paul Hendriksen op 0570-595831 (Transitie Telefoon, voicemail bij geen gehoor). Meer informatie vind je nog in deze bijlage: infoblad ZAAIEN – basistraining lokale Transitie.

Na jouw aanmelding krijg je nog nadere details toegestuurd ongeveer een week voor aanvang van de training.

Marleen Heeman, namens Transitie Academie Castricum