Meteen naar de inhoud

Economie

Activiteiten met het thema “Economie”

letsa_logo_2011Onze belangrijkste activiteit op dit gebied is de LETSA. Een Lokale dienstenruil door middel van “zonnetjes”.
Kijk vooral op de site van LETSA en je zult zien dat er al aardig wat Castricummers zijn aangesloten. Kijk nu meteen bij LETSA

En er is meer om te delen

Spullen

Ik Geef Weg is een landelijke Facebookgroup waarin je spullen kunt weggeven, of krijgen van anderen.
Gratisaftehalen.nl is een site waarop gratis af te halen spullen worden aangeboden.
Op Ruilen.nl is het mogelijk zowel spullen als diensten te ruilen.
Spullendelen.nl is een website waarop je spullen kunt aanbieden en zoeken om even te lenen in je buurt.
FF Lenen is een initiatief via Facebook in Nijmegen. Misschien kunnen we er ook iets mee?
Met Tuintjedelen.nl vind je een tuintje in de buurt om te lenen of een tuinier om jouw tuin aan te geven.
Op Studieboekendelen.nl kun je studieboeken (uit)lenen voor bepaalde tijd; zoeken per opleiding (inloggen via Facebook).
peerby.com is een website en app waarop je spullen kunt aanbieden en zoeken om even te lenen in je buurt.

Eten

Thuisafgehaald.nl maakt het mogelijk je kookkunsten te delen met anderen in je eigen buurt. Fijn als je geen zin hebt om te koken of juist een bordje over hebt.

Vervoer

Toogethr.com.com is de website om een lift te vinden of aan te bieden. Er is ook een app van deze site.
Via Samenrijden.nl van de ANWB kun je naast je route plannen, ook aangeven of er iemand mee kan rijden. Aanmelden via Social Media.
Met Mywheels.nl kun je snel en eenvoudig een auto huren, maar ze doen sinds 2020 geen onderlinge verhuur meer. Er zijn geen Mywheels auto’s in Castricum.
Met blablacar.nl, via Facebook, of de handige app, kun je de kosten van een (internationale) autorit beperken. Prijzen zijn vastgesteld door blablacar.
Via snappcar.nl is het naast ‘gewone’ auto’s ook mogelijk vervoer voor speciale gelegenheden te delen. Verwacht wordt dit in de nabije toekomst tot heel Europa uit te breiden.
Het is zelfs mogelijk een boot te (ver)huren voor één of meerdere dagen via GoBoat.nl 
Wil je af en toe een keer van iemand een auto lenen (wel of niet tegen betaling, dat spreken jullie zelf af), maar liever wel verzekerd? Dan kun je de verzekering per leen-dag regelen via de Leenautoverzekering.

Verblijf

Via de facebookgroep Ruil je huis kun je je huis in Nederland  (met of zonder huisdier/en) aanbieden of ruilen.
Couchsurfing.org, de wereldwijde logeerplekwebsite voor jong en oud. De manier om ook in contact te komen met de lokale bevolking.
Deelstoel.nl is een initiatief van gemeentes die hun deuren openen voor ambtenaren, om organisaties op een gemeenschappelijke locatie te laten samenwerken, zodat uitwisseling van ideeën in een nieuwe samenstelling hernieuwde inspiratie kan geven.
Airbnb.nl, de site waarop je kunt zoeken naar een logeeradres bij locals all over the world, en waar je zelf ook een logeerplek kunt aanbieden. Voor deze logeeradressen wordt een bedrag in rekening gebracht.
Kamperen kan via campinmygarden.com. Wereldwijd, maar geconcentreerd in Europa is het mogelijk bij particulieren te kamperen.

Mensen

Durftevragen.com maakt je hoofd en creativiteit (extra) wakker, zodat je zelf makkelijker dingen in beweging kan zetten, maar ook anderen, met extreem weinig moeite en veel plezier kan helpen met hun plannen en vraagstukken.
Gavedingendoen.nl helpt je aan een strakker en beter plan door mensen te laten meedenken met jouw idee.
Loop je al een tijdje rond met een plan of idee dat je eindelijk echt wilt waarmaken. De Waarmaakdag.nl helpt je in één dag flink op weg.
Repaircafé.nl is een wereldwijd initiatief en in Nederland zijn er al meer dan 200 cafés met maandelijkse bijeenkomsten waar je samen met reparatiedeskundigen spullen kunt repareren die je normaal wellicht weg zou gooien. Gereedschap en materiaal zijn aanwezig.
Op Share NL vind je experts in het opstarten van deelplatforms.
MijnBuurtje.nl haalt het maximale uit je buurt, met je buurt.
Seats2meet.com verbindt sociaal kapitaal, locatie en toffe mensen met elkaar.
Voor het vinden van een klusser kijk je ook even op croqqer

De Grote Transitie

Transitie Castricum onderhoudt contact met de Grote Transitie. Meer informatie over De Grote Transitie vind je hier.
Binnen Transitie Castricum zijn we altijd op zoek naar dorpsgenoten die zich aangetrokken voelen tot dit thema en mee willen denken met het opzetten van een lokale, eerlijke, duurzame economie.

Geef een reactie