Meteen naar de inhoud

Permacultuur

Een enthousiaste groep Transitie enthousiastelingen was op 14 juni 2011 bijeen om verdere plannen voor permacultuur in Castricum uit te werken. De eerste ideeën:

  • Iedereen die dat wil kan een online Permacultuur-cursus gaan volgen (hier te downloaden)
  • We gaan plannen maken voor Permatuinieren in Castricum.
  • De film “a Farm for the future” gaat zeker nog op herhaling.

En toen werden de plannen concreet en in 2012 is er op het terrein van de tuinvereniging ATVC een 200 m2 Permatuin gestart.
Alle informatie over deze tuin wordt bijgewerkt op Facebook: Permatuin Castricum

Als je meer wilt weten over Permacultuur kun je ook kijken op de forumsite “permacultuur” die wordt onderhouden door TT Amsterdam de Pijp.

Nederlandstalig boek over Permacultuur

De herdruk van ‘Tuinen van Overvloed’ is klaar, het eerste en tot nu toe enige Nederlandstalige standaardwerk over permacultuur. Geschreven door Fransje de Waard. Niet veel mensen hadden gehoord van permacultuur, toen het boek van Fransje de Waard in 1996 het licht zag. En nog steeds is het in feite het enige Nederlandstalige boek over permacultuur. Zie de bestelpagina van de Omslag-website of bestel het boek bij Uitgever Van Arkel

Fietstochten en activiteiten
De Permacultuur groep organiseert leuke en inspirerende activiteiten. Zo is er op 12 juli een fietstocht door Castricum georganiseerd (klik hier voor het verslag) en op 16 juli gingen een aantal TT-ers naar de Transitietuin in Boekelermeer. Hou de activiteiten-agenda (onze nieuwsbrief) in de gaten voor nieuwe activiteiten.