Meteen naar de inhoud

SAKKIE’z

Wat is een SAKKIE? Dat is een duurzame verpakking in plaats van plastic zakjes of papier. Verpak je appels, champignons etc. in een vrolijk zelfgemaakt SAKKIE van hergebruikt textiel.

SAKKIE’z maken

Regelmatig worden er bijeenkomsten georganiseerd om samen SAKKIE’z te maken. Er is al vele malen dankbaar gebruik gemaakt van de gemaakte SAKKIE’z bijvoorbeeld door de klanten aan de kraam bij de Duintuin. De Duintuin is een bedrijf met een sociale werkplaats die onbespoten en/of biologisch producten levert welke voornamelijk lokaal geproduceerd zijn. De SAKKIE’z zijn gratis uitgedeeld bij de kraam. Ook de Groene Sint heeft in december 2020 met veel plezier de SAKKIE’z uitgedeeld met daarin een onbespoten krokusbolletje. De Groene Sint heeft hiermee de boodschap doen verspreiden dat het beste wat je een kind kunt geven een groene toekomst is.

Ben je handig met de naaimachine of wil je dat leren? Kom dan gezellig samen SAKKIE’z naaien. Je kunt helpen met knippen, koordjes rijgen en naaien. Je kunt ook helpen door textiel te verzamelen: dunne stof en graag kleurig: bloemetjes  en ruitjes doen het heel goed. En machine garen en koordjes zijn welkom.  Voor meer informatie marleen.heeman@transitiecastricum.nl

Hiernaast ziet u de Groene Sint en hulpelf die de SAKKIE’z uitdelen, corana-proof aan een waslijn.