Meteen naar de inhoud

Meedoen met TC

Wil jij ook meedoen met de Transitiebeweging in Castricum? Dan ben je hier op de goede plek! Bij Transitie Castricum kun je aan de slag met jouw idealen. Je kunt meedenken over en meedoen met ons dorp duurzamer en socialer maken?

Bij Transitie Castricum zijn vrijwilligers aan de slag met allerlei verschillende onderwerpen, van buurtmoestuinen – vaak op basis van permacultuur – tot elektrische deelauto’s. Er is een aparte bomengroep, een Repair Café, een Soep Café en vrijwilligers die bezig zijn met Zero Waste en Sakkie’z en nog veel meer ….

Ben jij een echte duurzame denker en doener? Dan vind je het misschien wel leuk om onderdeel te worden van het KernTeam van Transitie Castricum. Samen met een team van ervaren enthousiastelingen werk je aan ideeën voor bijeenkomsten, activiteiten, nieuwsbrieven en de website.

Meld je aan om mee te doen, we nemen dan contact me je op. Lees hier meer over de verschillende thema’s.

Wat kun je doen?

Ben je handig met een schroevendraaier, voor het Repaircafé, of met de computer (met Mailchimp of WordPress) als kernteam-lid. We zoek op dit moment:

  • Campaigner: vind je het leuk om met mensen in gesprek te gaan over de onderwerpen van Transitie Castricum, een paar keer postertjes op te hangen
  • Organisator: ben jij echt een vriendelijke, sociale, maar ook gestructureerde organizer voor een Transitie Café of een Repair Café?
  • Publicist: we zoeken nog iemand die meeleest en ook zelf stukken kan schrijven voor de nieuwsbrief en de website.
  • Influencer: maak jij Transitie Castricum online nóg leuker? Maak video(verslagen), interviews, rapportages en wat nog meer! Mag ook met Podcast.
  • TC – Jongeren: heb jij (nog) veel connecties met jongeren in Castricum, dan zouden we graag met jou werken aan een aparte TC – jeugdafdeling

Je draait eerst een paar keer proef en zit dus niet meteen vast aan allerlei afspraken!

    Welk thema spreekt je aan? (meer keuze mogelijk)
    AfvalRepair CaféSAKKIE'zLokale EconomieWonenPermacultuur en stadslandbouwTransportVoedsel en SoepcaféJongerenOrganizerCampaignerPublicistKernteam