Meteen naar de inhoud

Wat bezielt ons? TT Café in maart

meditation-277889_640Die vraag: “wat bezielt jou?”, hoor je die wel eens als het gaat om jouw duurzame doen en laten? En wat is dan je antwoord? Waar haal jij je inspiratie vandaan? Hoe geef je de transitie vorm?
Wat doe je wel en – ook belangrijk – wat doe je (nu nog) niet? Misschien ben je wel met enthousiasme begonnen, maar ook weer gestopt. Soms is het lastig om duurzaam gedrag vol te houden als de mensen om je heen daar niet mee bezig zijn. Maakt dit het dat je beter je best gaat doen, of is het lastiger? In het TT Café op 3 maart gaan we in gesprek met elkaar.

In voorspoed

Het is zo inspirerend om naar enthousiaste verhalen te luisteren van andere duurzame doeners. Zoals Wubbo Ockels die op z’n sterfbed nog een inspirerende speech hield. En er zijn prachtige oplossingen die mensen hebben bedacht om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Minder vlees eten, of een nul-energiewoning, of allebei? Dus we kunnen aansprekende ideeën met elkaar blijven delen, dat hebben we de afgelopen keren in het TT Café ook al gedaan.

En tegenspoed

Maar hoe hou je het vol als het een beetje tegenzit? Want duurzaam leven is soms ook lastig of onhandig. We leven nog in een maatschappij die uitgaat van eindeloze groeimogelijkheden. De milieuvriendelijke oplossingen zijn niet altijd de goedkoopste. Dat voelt niet altijd goed.
Maar er zijn ook praktische problemen. Doe je bijvoorbeeld nèt je auto de deur uit, wordt één van je ouders ernstig ziek. Wat doe je dan? En niet iedereen wordt enthousiast van de verhalen van Green Evelien die met een gietertje haar stortbak bijvult. Moet dat nou persé? Waar is voor jou de grens?

Daar zullen voldoende verhalen bij zitten waar we ook flink over kunnen lachen. En misschien hebben we wel een paar oplossingen voor elkaar.

ps. Neem gerust iets mee om te verhandelen (LETSA) of weg te geven (weggeeftafel).

Welkom op vrijdagavond 3 maart 19:00 – 21:00
Lokatie: ClubMariz, Dorpsstraat 72 Castricum.
Kosten: gratis (consumpties voor eigen rekening).