Meteen naar de inhoud

Verslag van de duurzame week

Met veel plezier kijken we terug op de Duurzame Week van Castricum. We hebben aanzienlijk aantal leuke en opvallende activiteiten kunnen organiseren, met dank aan CALorie Energie, de tuin van Kapitein Rommel en de Gemeente Castricum.

No Impact Week met No Impact Man


De week begon met de filmvertoning van de film “No Impact Man” in Corso Bioscoop in Castricum. Lees meer over deze film: hier. Transition Town Castricum heeft de DvD aangeschaft en als er interesse is om deze nog een keer te zien, neem dan contact op met ons. We vinden het leuk om nog een keer een vertoning te organiseren. Wellicht een huiskamer vertoning of een vertoning in een kleinere zaal in onze CAL gemeente.

Cradle to Cradle

Op woensdag 8 november was er een avond georganiseerd over het thema Cradle-to-Cradle. Lees het verslag van deze avond: hier. Een aantal van de aanwezigen heeft aangegeven betrokken te willen zijn bij verdere ontwikkelingen in Castricum op dit onderwerp. We willen graag kijken hoe we dit verder kunnen gaan organiseren. Ben je ook geïnteresseerd? Laat dat weten met een mail aan ons en we houden je op de hoogte. Ook hier geldt dat Transition Town Castricum de DvD heeft aangeschaft en als er interesse is om deze nog een keer te zien, kun je contact met ons opnemen.

Zelf zonnepanelen maken

De workshop maak je eigen zonnepaneel te Castricum was een groot succes. 30 mensen zaten op het puntje van hun stoel om de theorie in zich op te nemen. Hoewel een technisch onderwerp toch ook 8 vrouwen. Na afloop gingen er 8 meteen zelf aan de slag om een zonnepaneel te gaan bouwen, 10 wilden graag een praktisch vervolg om met elkaar te oefenen het geleerde in praktijk te brengen. Zij gaan dat zelf organiseren. We zagen toch weer veel nieuwe gezichten, wat natuurlijk altijd mooi is. Het betrof hier een bestaande workshop van Hans-Jurgen Kramer van my-eco-projects.nl. Mede doordat de workshop op zijn site stond kwamen de mensen van ver. Hans-Jurgen Kramer is een goed docent die een mooie heldere presentatie had op powerpoint. Ook pakte hij het ontspannen en interactief aan. Er waren ook duidelijk ondernemers en vakmensen in de zaal. Ook van andere coöperaties waren er mensen (Zaanstad) die de workshop ook daarheen willen halen.

Feestelijke Lunch

Op zaterdag 12 november is ter afsluiting van de Duurzame Week van Castricum een gezellige lunch georganiseerd in de tuin van Kapitein Rommel. De gasten brachten zelf heerlijke hapjes mee en natuurlijk verhalen over de eigen ervaringen met de No Impact Week. Een prachtige voordracht van Guus uit eigen blog (lees: hier), maar ook andere gasten brachten leerzame verhalen in. Bovendien was er nog e.e.a. te zien. Zo nam Marlies Kroon schitterende handwerken mee, gemaakt van restjes wol en zelfs van afval (een versleten dekbed hoes of een verzameling plastic tasjes). Haken met afval

En na deze duurzame week was het zondag ook nog een prachtige dag om een wandeling door de natuur te maken. Wat een geweldige ervaring… volgend jaar weer!