Meteen naar de inhoud

Verbinding in het Transitie Café

Het thema van het Transitie Café van maart is “verbinding”. Voel jij je verbonden met de Transitiebeweging? Hoe verbind je met elkaar en met initiatieven in onze omgeving?

We wonen hier in Castricum of omgeving en door die plek zijn we ook met elkaar verbonden. En we hebben een gezamenlijke interesse in de Transitiebeweging. We voelen ons verbonden met sociale, duurzame en lokale initiatieven.

Samen ondernemen

Door het onderzoeken van verschillende manieren waarop we met elkaar verbonden zijn, kunnen er weer nieuwe ideeën ontstaan. Zo is er een groep enthousiastelingen voor permacultuur bij Transitie Castricum. En een paar mensen van Transitie Castricum zijn aan de slag gegaan met het opzetten van een Repair Café omdat ze allemaal vonden: ‘probeer eerst te repareren, weggooien kan altijd nog’. Er ontstond in het afgelopen jaar een prachtig initiatief voor een maandelijks SoepCafé, met geredde groenten. En onlangs is een Bomengroep gestart die actief gaan kijken hoe het bomenbeleid in Castricum beter kan. Ook op gebied van ontwikkeling is er initiatief: een Transitie Academie is opgericht en verschillende cursussen staan alweer ingepland over bijvoorbeeld het Werk dat weer Verbindt. Maar ook onze eigen initiatieven, zoals Intuitive Solutions, begeleid door Wies. Er zijn ook verbindingen met andere clubs in onze gemeente; CALorie, Extinction Rebellion, Bijzzzaak, etc. En we werken aan De Groene Hub: een samenwerking met ondernemers, burgers en verschillende organisaties in onze gemeente.

Vanuit een gezamenlijke passie of interesse een ideetje krijgen en naar een concreet initiatief uitwerken. Dat gebeurt soms zomaar in het Transitie Café. De ene keer doen we dat met een Open Space werkvorm, maar dit keer doen we het gewoon weer eens heel anders.

Muziek

Op vrijdag 6 maart gaan we de verbinding vormgeven door lekker te luisteren, te bewegen en te swingen. En natuurlijk kun je tussendoor onder het genot van een drankje of een hapje zomaar in gesprek raken met iemand en een kijken waar jullie raakvlakken zitten.

Er is live muziek van 19:00 tot 20:00 van Maarten en Wouter en daarna gaat de Transitie DJ Tanja zorgen voor heerlijke Transitiemuziekjes.

Soep Café

Voorafgaand aan het Transitie-café is er om 18.00 uur Soep Café , de soep is gratis met dank aan Brakenhoff, Beentjes en Ekoplaza.
Een team vrijwilligers van Transitie Castricum geeft een positieve draai aan verspilling van voedsel. Groente en brood wordt opgehaald bij Castricumse ondernemingen en eten dat anders weggegooid zou worden, wordt omgetoverd in heerlijke GRATIS soep. Iedereen is welkom.

Wanneer: vrijdag 6 maart
Tijd: Inloop voor soepmaaltijd vanaf 18:00, start Transitie Café 19:00
Waar: Tuin van Kapitein Rommel 2 (voor navigatie navigeren naar Stationsweg 3)
Kosten: Een bijdrage in de huurprijs en de drankjes (je kunt niet pinnen, dus contant meenemen)