Meteen naar de inhoud

Update MeerBomenNu Castricum

Sinds het najaar van 2020 doen de bomengroep van Transitie Castricum mee met de landelijke Actie MeerBomenNu. Een initiatief van o.a. Stichting MEERGroen en Urgenda om dit jaar 1 miljoen bomen te planten. Geen bomen van kwekers maar zaailingen uit natuurgebieden.

Omdat we vanwege de Corona-maatregelen niet in grote groepen konden gaan oogsten hebben we een Facebook-actie op touw gezet om toch boompjes te kunnen verzamelen. Er is een leuk bericht over in de Castricummer gepubliceerd: https://www.castricummer.nl/kerstbomen-krijgen-een-tweede-leven/

We hebben een stukje land aan de Duinenboschweg van de gemeente in bruikleen gekregen, waar wij de boompjes verzamelen, een zogenaamde Bomenhub. We hebben natuurlijk veel kerstbomen ontvangen, maar ook andere boompjes zoals hazelaars, kastanjes, frambozen, eikjes en een heel bijzondere gift: 30 sequoia’s. Afgelopen week zijn de boompjes opgehaald door MeerBomenNu. De kersbomen worden geplant in de provincie Utrecht, de overige boompjes worden aankomende week geplant bij het Rijk van Rorik.

in Beverwijk. Daar hebben ze vele perenboompjes staan van kwekers die ze vanwege Corona niet meer konden verkopen. Daarvan komen er deze week 200 naar onze Bomenhub. Wat ontzettend leuk om lokaal plantgoed uit te wisselen en onze eigen omgeving te kunnen vergroenen!

Wil jij je aansluiten bij de lokale organisatie van MeerBomenNu? Of wil jij meehelpen om plantgoed te verzamelen? Vind je het leuk om te spitten? Ga jij eikjes uit eikels kweken? Of wil je een boompje of struik uit je tuin doneren? Neem contact op met bomen@transitiecastricum.nl