Meteen naar de inhoud

Uitdaging in TT Café van april

Volgens Van Dale:

uit·da·ging (de; v; meervoud: uitdagingen)

1 oproep, uitnodiging

2 iets dat inspireert omdat het moeilijk is: ik zie mijn nieuwe baan als een uitdaging

Wat doen wij met uitdagingen?

Met vier TT-ers besloten we om in de maand maart elk een uitdaging naar eigen keuze te nemen. We konden elkaar steunen en inspireren door er over te mailen aan elkaar. De uitdagingen werden:

  • ontspullen; elke dag iets weggooien/brengen en geen spullen kopen,
  • minder zuivel eten
  • alles rond de badkamer kritisch tegen het licht houden

Het werkte als een trein: we houden het een maand vol en dat is echt goed te doen. Het is lekker lang, maar ook niet te lang. Het kostte soms moeite, maar het was superleuk. Het is ook inspirerend en leerzaam, want de tips vlogen over en weer. Het bewustzijn bij de vier deelnemers groeide.

Elkaar ondersteunen

De deelnemers ondersteunen elkaar via de mail. Hier wat citaten uit de mailwisseling:

“Was echt een kaasfreak en merk nu dat het me zelfs beetje tegen staat, bizar!”

“Verder voel ik mij erg opgeruimd. De ene dag denk ik: nee dit boek kan ik niet wegdoen. De volgende dag wordt ik wakker met de gedachte: waarom niet eigenlijk, ik heb er nog twee over dit onderwerp.”

“Mijn super fietstas kan gerepareerd worden door de schoenmaker. Als ik geen koop-stop had afgesproken met mijzelf, dan had ik gedacht: ha mijn fietstas is op, ik mag een nieuwe! Nu denk ik: voor 5 of 10 eurootjes gaat deze tas nog 2 jaar mee.”

“Op bezoek naar vriendinnen vond ik het volgende compromis: bloemen (dat zijn geen spullen) langs de weg gekocht, duurzaam en niet duur.”

“Super om elkaar te spreken en te sparren. Het is zo fijn om dit soort dingen te delen.”

“Een keer per week mijn haar wassen voelt niet goed, maar twee keer gaat prima. Geen zin om de badkamer schoon te maken ha, ha.”

“In plaats van kaas op brood eten we nu banaan of avocado (komt van ver, maar ja, kan niet alles tegelijk aanpakken). Geen karnemelk erbij, maar thee met gember en citroen. Als toetje eten we fruit.”

Is dat uitdagend?

In het TT Café van april gaan we het hebben over uitdagingen. Heeft het zin? Is het leuk? Wat zou ik (jij) willen?  Je bent van harte welkom!

Welkom op vrijdagavond 6 april 19:30 – 21:00 (inloop vanaf 19:00 en na 21:00 kun je nog even napraten als je dat leuk vindt)
Lokatie: ClubMariz, Dorpsstraat 72 Castricum.
Kosten: gratis (consumpties voor eigen rekening).