Meteen naar de inhoud

TT-café

Iedere eerste vrijdag van de maand is er in de Bibliotheek van Castricum een TT Café.

Transition Town Castricum organiseert, in samenwerking met het GRoen Informatie Platform (GRIP), een TT Café in de bibliotheek van Castricum. Graag nodigen we iedereen uit om het TT Café te bezoeken. We starten het eerste TT Café op 7 september 2012.
Het Thema op 7 september is: Lokale Economie met LETSA.

Maandelijks

Het is ons streven het TT Café maandelijks op de eerste vrijdagavond van de maand te organiseren.

We beginnen telkens rond 19:00 met een korte introductie, een filmpje of een presentatie. Aansluitend is het mogelijk om op dat onderwerp met elkaar van gedachten te wisselen. En wellicht gaat jouw gesprek daarna over iets heel anders? Dan is dat ook goed.

Doelstelling van het TT Café is elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen en het inspireren tot nieuwe leuke initiatieven in Castricum en omgeving.

Lokale economie met LETSA

LETSA is een netwerk van mensen die in Alkmaar en omgeving wonen. Met LETSA kunnen we diensten en goederen uitwisselen op basis van het ruilprincipe. Er wordt niet in geld uitbetaald, maar in een eenheid die alleen bij LETSA bestaat, namelijk in “zonnetjes“. Bij LETSA betaal je niet in geld, maar doe je gewoon iets voor een ander terug!

In het kort werkt het als volgt: Bart doet de tuin voor Marie. Marie betaalt Bart met zonnetjes. Marie bakt taarten voor Peter, zij ontvangt daar weer zonnetjes voor. Kortom, iedereen doet wat ‘ie leuk vindt. En wat je niet leuk vindt, of waar je minder goed in bent, dat besteed je uit. Het is toch fantastisch om een tuinman te hebben die regelmatig langskomt!

Het is ook mogelijk om zonnetjes te verdienen met verkoop van groente uit je moestuin, met tweedehands spullen, of zelfs met professionele diensten zoals het maken van bouwtekeningen of het ontwerpen van een website.

Meer weten?

Welkom op vrijdagavond 7 september 19:00 – 21:00
Lokatie: Bibliotheek Kennemerwaard, Castricum.
Kosten: gratis (consumpties 1 euro).