Meteen naar de inhoud

TT Café: Schaliegas

TT Café in oktober

SCHALIE-GAS


Schaliegas in Castricum? Onlangs werd duidelijk dat ook in de Ijmond Schaliegas in de bodem zit. CALorie Energie en Transition Town Castricum zijn tegenstander van Schaliegas. Het besluit van het kabinet om voorlopig niet naar schaliegas te boren, geldt natuurlijk ook voor Castricum. Lees toch even verder, want we zullen moeten nadenken over onze toekomstige energie!

Als wij – als burger – niet kiezen, worden er wel keuzes voor ons gemaakt. En dat kunnen best keuzes zijn met grote (lokale) risico’s. Op vrijdag 4 oktober a.s. organiseren CALorie en TT een informatieve avond over de keuzes die wij zelf als burger kunnen maken.

Het kan namelijk ook anders.

Door zelf duurzame energie op te wekken en door energie te besparen. Met een zonnepaneel kun je ook geld verdienen en dat geldt helemaal voor het isoleren van je huis. Nog handiger is het om gezamenlijk zonnepanelen en isolatie in te kopen. Daarvoor is er CALorie, het energiebedrijf voor en door Castricummers. Hoe werkt dat dan en welke voordelen zijn er? CALorie wil meer mensen bereiken. Hoe meer mensen zich bij CALorie aansluiten, hoe goedkoper we kunnen aanbieden. De tweede vraag is dus: hoe doe je dat, hoe bereikt CALorie zoveel mogelijk Castricummers? Over deze vragen organiseren CALorie en Transition Towns Castricum een avond op 4 oktober. Wij nodigen iedereen uit die met ons mee wil denken hoe we Duurzame Energie in Castricum verankeren en Castricum beter kunnen voorbereiden op de toekomst. Een toekomst zonder Schaliegas.

Locatie: bibliotheek van Castricum
Aanvang: vr. 4 okt. 19.30 uur, inloop 19:00
Kosten: De avond is gratis, je consumpties betaal je zelf. Aanmelden hoeft niet.

NB. op donderdag-avond 3 oktober wordt een motie over schaliegas in de gemeenteraad besproken. Laat vanaf de publieke tribune weten dat wij het winnen van schaliegas in onze duinen niet nodig vinden.