Meteen naar de inhoud

TT Café – Ruilhandel met LETSA

Op vrijdagavond 7 juli is er weer een TT Café. De avond staat in het teken van de lokale economie.

Ruilhandel met LETSA

LETSA is een netwerk van mensen die in Castricum of omgeving (de A staat voor Alkmaar) wonen, zij wisselen diensten en goederen uit op basis van het ruilprincipe. Er wordt niet in geld uitbetaald, maar in een eenheid die alleen bij LETSA bestaat, namelijk in “zonnetjes”. Bij LETSA betaal je niet in geld, maar doe je gewoon iets voor een ander terug!

Hoe werkt het

In het kort werkt het als volgt: Ik doe de tuin voor Marie. Marie betaalt me met zonnetjes. Marie bakt taarten voor Peter, zij ontvangt daar weer zonnetjes voor. Kortom, iedereen doet wat ‘ie leuk vindt. En wat je niet leuk vindt, of waar je minder goed in bent, dat besteed je uit. Het is toch fantastisch om een tuinman te hebben die regelmatig langskomt!

Wil je af en toe eens flink kunnen besparen? Heb je nog een doos boeken op zolder staan? Ook die kun je ruilen tegen zonnetjes. Dan kan jij een keer gaan mozaïeken, of volg je een computerworkshop, buikdansles of yoga. Er is altijd wel iemand met een dienst of een aanbieding die jou aanspreekt. Wat dacht je van volledig verzorgde tapas? Geserveerd in je eigen tuin.

De ruilkring bestaat uit mensen die het allemaal leuk vinden om af en toe eens iets voor een ander te doen. En die het heerlijk vinden om soms zelf eens in het zonnetje gezet te worden.

let op: het TT Café van augustus komt te vervallen, het volgende TT Café is weer op 1 september.

Welkom op vrijdagavond 7 juli 19:00 – 21:00
Lokatie: ClubMariz, Dorpsstraat 72 Castricum.
Kosten: gratis (consumpties voor eigen rekening)