Meteen naar de inhoud

TT Café – Plastic en Water

In het TT Café op vrijdag 4 maart gaat Tanja ons alles vertellen over plastic en water.

Plastic is overal

Smakelijk zo’n hap plastic uit crèmespoeling…. wist jij dat bijna al de door ons gebruikte schoonmaak- en verzorgingsmiddelen deeltjes plastic bevatten? Deze stukjes plastic komen in de zee terecht en zo ook in onze voedselketen. En wist je dat er goedkope en makkelijke alternatieven zijn waarbij je het water niet belast en ook je lichaam en huis gifvrij houdt?

Tanja bespreekt de alternatieven in de bijeenkomst. Daarnaast wordt kort aangestipt hoe de Japanse wetenschapper Masaru Emoto ons uitdaagt verder te kijken door water te zien als een leeg wit papier vol eindeloze mogelijkheden. Hoog tijd om water te behandelen als de bron van leven die het is.

Welkom

op vrijdagavond 4 maart 2016 vanaf 19:00 – 21:00 (presentatie start om 19:30)
Lokatie: ClubMariz, dorpsstraat 72 Castricum.
Kosten: gratis (consumpties voor eigen rekening).

Aan de slag?

Wil je actief aan de slag om je afvalberg terug te dringen? Dan is er nu ook een mooie kans via het project 100-100-100.
100-100-100 is een uitdaging om 100 mensen 100 dagen lang 100% afval te laten scheiden. Er doen 29 gemeenten mee, waaronder Castricum!

  • Ervaar hoe makkelijk afval scheiden is en hoe je afval kunt voorkomen
  • Ontvang dagelijks filmpjes, tips en eenvoudige opdrachten
  • Deel je tips & resultaten op het online platform www.100-100-100.nu
  • Spaar punten voor de 100-100-100 webshop
  • Draag bij aan onderzoek naar de mogelijkheden van een schonere toekomst

TT-Café weer terug naar vrijdag

Zoals je ziet, organiseren we de TT-Cafés de komende tijd bij ClubMariz. Dat is duidelijk iets anders dan de bibliotheek. Een leuk symbool dat TT ook energiek zijn. We mogen daar gebruik maken van onze eigen ‘stamtafel’ elke eerste vrijdag van de maand. Zoals gebruikelijk blijft het TT-café gratis en zijn de consumpties voor eigen rekening. We houden wel contact met de bibliotheek en indien dat mogelijk is zullen we ook samen activiteiten blijven ondernemen.

Welkom op vrijdagavonden!