Meteen naar de inhoud

TT Café November: Groenspoor

groenspoorIn het TT Café van november staat het Groenspoor centraal.

Groenspoor, wat is dat?

Provincie Noord-Holland inventariseert op dit moment welke mogelijkheden er zijn voor het ontwikkelen van een fijnmazig natuurnetwerk: het Groenspoor Noord-Holland. De eerste inventarisatie vindt plaats in de omgeving Heiloo en Castricum.

Daarbij wordt gekeken naar alle soorten natuur die er zijn (citaat): “In dit natuurnetwerk wordt niet alleen de infranatuur langs wegen, waterwegen en spoorwegen meegenomen, maar ook het openbaar groen, groene burgerinitiatieven en particuliere tuinen.”
Dat laatste, dat zijn wij: u en ik. We doen dus mee, maar hoe doen we dat dan?
(Lees meer: Groenspoor Noord-Holland)

Wat doen wij op het Groenspoor?

We zoeken dus naar antwoorden op de vraag of, en op welke manieren, lokale ideeën en initiatieven en te bundelen en te verbinden zijn met infranatuur en openbaar groen. Waar kunnen gezamenlijk “groensporen” aangelegd worden die de biodiversiteit vergroten en die aansluiten bij sociaal-economische doelen, of bij maatschappelijke thema’s als duurzame recreatie of duurzame voedselproductie?
Zijn er plekken/routes waar we via een win-win veel effect kunnen bereiken?

Hebben we straks onze regionale plukdagen? Krijgt onze regio een bloesemfietstocht?

Vragen genoeg dus, maar vooral ook kansen! Een van de initiatiefnemers op dit terrein komt bij ons TT Café langs. Gezamenlijk kunnen we ideeën uitwerken en overgaan tot leuke acties en experimenten.

Letsa

Vergeet ook niet dat er tijdens TT-Caffees gehandeld kan worden met LETSA, bijvoorbeeld appeltaart van appels uit eigen tuin (om maar even bij het thema aan te sluiten)

Welkom op vrijdagavond 4 november 19:00 inloop, 19:30 – 21:00
Lokatie: ClubMariz, Dorpsstraat 72 Castricum.
Kosten: gratis (consumpties voor eigen rekening, liefst gelijk afrekenen).