Meteen naar de inhoud

TT Café: Gedaan, Bezig, Nog Te Doen!

In het TT Café op 7 december kijken we met plezier terug op alle activiteiten en ontwikkelingen van de transitiebeweging in Castricum in dit jaar. Wat is er allemaal weer gebeurd in Castricum? We hebben mooie ontwikkelingen om terug te kijken en er lopen verschillende activiteiten waar we nu nog mee bezig zijn.

Voor iedereen die weer even zicht wil krijgen op wat er binnen TT Castricum allemaal gebeurt, is dit een mooie avond om bij te zijn. Maar geldt zeker als je mee wil denken over de plannen voor volgend jaar! En wat kunnen we gaan doen? Op de landelijke TT Treffen (zie verslag) zagen we een aantal inspirerende ideeën; van Soep-Café tot Burger Coöperatie.

Soep Café

Een Soep Café past bij het Taste the Waste concept. We willen nadrukkelijk stilstaan bij de enorme hoeveelheden voedselverspilling in Nederland in het hele proces van akker tot bord. In samenwerking met een club enthousiastelingen willen we maandelijks een soep maken van overschotten van supermarkten (voedsel over THT datum, dat weggegooid gaat worden). Hiervoor nodigen we Castricummers uit om lekker gezamenlijk soep te eten. We zullen het conceptplan in het TT Café bespreken.

De Burger Coöperatie

En ander interessant concept dat we in Olst bij het landelijke TT Treffen hebben bekeken, was Goede Buren. Dit is een lokale coöperatie, een maatschappelijke onderneming van burgers en ondernemers rondom het thema duurzaamheid. We kunnen in het TT Café bekijken hoe we dit in Castricum vorm zouden kunnen geven.

100 ideeën

En zo zijn er vast nog 100 ideeën. Voor de zekerheid kun je kijken in het boek Drawdown van Paul Hawken, waar onlangs een Nederlandse vertaling van is uitgekomen. Dit boek krijgen de meeste van de 100 oplossingen om opwarming van de aarde terug te dringen een prijskaartje mee. Hoe hoog zijn de investeringen en wat zijn de opbrengsten?Hoeveel gigaton CO2 wordt ermee uit de lucht genomen in het jaar 2050? Lees hier een selectie van opmerkelijke uitkomsten. Vanuit TT kunnen we vast meer dimensies bedenken van vooruitgang dan alleen maar CO2…

Wanneer: Vrijdag 7 december
Tijd: inloop vanaf 19:00, start 19:30
Waar: Club Mariz, dorpsstraat 72
Kosten: gratis, consumpties voor eigen rekening.