Meteen naar de inhoud

TT Café en een film

Vrijdagavond 5 april is er weer TT Café in de bibliotheek van Castricum
Die avond ben je weer van harte welkom vanaf 19:00. Het TT café is net een echt café (met koffie en thee) en je kunt komen en gaan wanneer je wilt. Deze keer willen we graag de filmdocumentaire “power to the people” laten zien. Deze start om 19:30.

Power to the People


Na de industriële en de digitale revolutie staan we aan het begin van een nieuwe revolutie: de energierevolutie. Steeds meer mensen laden het dak van hun huis vol met zonnepanelen of kopen samen een windmolen om zo minder afhankelijk te worden van grote energieleveranciers. We maken onze eigen stroom en onze woonwijk wordt een energiemaatschappij. Het energieoverschot wordt verkocht en zo maakt de hele buurt winst, zoals dat nu al op het Deense eiland Samsø gebeurt. Maar als we de energiemarkt kunnen decentraliseren, wat kunnen we dan nog meer? Waarom ook niet de zorg of onze verzekeringen in eigen hand nemen? Het revolutionaire antwoord op het doorgeslagen multinationale kapitalisme en de mogelijke overgang naar een ander, socialer systeem.

Samen kijken

Deze film is echt iets voor TT Castricum, waar we al autodelen, ruilen, maaltijden thuis afhalen, samen tuinieren, …
Kom gezellig meekijken en wie weet, starten er zomaar weer allerlei leuke plannetjes en concrete activiteiten waar we allemaal blij van worden.

Lokatie: Blibiotheek Castricum
Datum: 5 april 19:00
Vrije toegang, koffie en thee 1 euro