Meteen naar de inhoud

TT-Café december Castricum Zorgt

CastricumZorgtHoe staat het met de burgercoöperatie voor de zorg in Castricum? In het TT-Café van 7 december hoor je uit eerste hand wat de laatste ontwikkelingen zijn. Initiatiefnemer Job Hendriks van CastricumZorgt (CAZ) neemt je mee in een inspirerend verhaal.

Wat is CastricumZorgt?

CAZ is geïnspireerd door bewonersinitiatieven rond zorg en welzijn in Amsterdam, Brabant en Utrecht. Dat zijn meer dan honderd initiatieven van bewoners die zich richten op organisatie van de vraag. Daarmee staan zij aan de zijde van zowel de bewoner, als van alle bestaande en nieuwe aanbieders van zorg en welzijn. CAZ gaat vragers van zorg en welzijn van elkaar laten leren. Dan kunnen zij met meer kennis en vertrouwen kijken naar het aanbod waarover zij zelf beslissen. Dat aanbod is professioneel en ook vrijwillig aanbod, waaronder vrijwillig aanbod dat deze bewoners zelf gaan organiseren. In Amsterdam, Brabant en Utrecht leidt dit tot aanzienlijke efficiëntie waardoor mensen in tijden van bezuiniging de voorzieningen op peil houden.

Job zal vertellen over een online-omgeving die hierbij zeer behulpzaam kan zijn en Buurtcoaches die per wijk gaan bouwen aan de offline community die ook zo nodig is.

Welkom op 7 december

Interessant voor jou, of misschien iemand die je kent? Kom dan op maandagavond 7 december naar de Bibliotheek van Castricum. Inloop vanaf 18:30 en Job Hendriks zal zijn verhaal starten rond 19:00.
toegang is altijd gratis, consumpties (koffie of thee) voor eigen rekening.