Meteen naar de inhoud

Transition Town Castricum op de Groene Markt

Transition Town Castricum op de groene markt van Castricum in de bibliotheek

16 april 2011 was De Groene Markt
Met dit initiatief heeft het GRoen Informatie Platform (GRIP) aan een breder laten zien wat er op gebied van natuur en duurzaamheid allemaal in Castricum speelt. En dat is veel…
Natuurlijk waren we erbij van TT Castricum. En we hebben een leuke en leerzame dag gehad.

We hebben met erg veel mensen gesproken en natuurlijk veel vertelt over Transition Town, Piekolie, duurzaam en lokaal.
Daarnaast konden we luisteren naar ideeën die leven en de initiatieven die er zijn. Ook was het goed om te weten welke meningen en bezwaren er allemaal leven in Castricum. We hopen dat wij weer inspiratie hebben kunnen bieden aan alle bezoeker.

Op de radio
Uiteraard was ook Radio Castricum aanwezig en werden we gevraagd voor een live rapportage. We hebben ter plekke verslag gedaan van de twee maaltijden die gepresenteerd stonden: een lokale en een “internationale”. Het verschil in voedselkilometers was ongeveer 30.000 KM. Het gaf te denken toen we vertelden dat de kostprijs in de winkel nu ongeveer gelijk was: “hoe is dat nou mogelijk?”

GRIP ontmoet GRIP
Deze dag hebben we ook veel genetwerkt met de andere “GRIP-pers”. “De eetdaging” (lokale maaltijd) als middel om verder met elkaar in contact te komen uitgelegd, werd goed ontvangen.
Daarnaast was het goed om te horen dat de wethouder H. Klijnstra in de openingsspeech bepaald positief was over alle initiatieven in Castricum.