Meteen naar de inhoud

Transition Town bij Groen Informatie Platform

Transition Town Castricum is aanwezig op het Groen Informatie Platform in Bibliotheek

Wat doet TT Castricum bij GRIP?

Er is een groot aantal partijen op gebied van milieu, duurzaamheid en natuur aangesloten bij GRIP. Door dit samenwerkingsverband ontstaat een prima platform waar TT Castricum de informatie over Piekolie, Klimaatverandering en Economie kan verspreiden. Het zou goed zijn als ook andere partijen willen meedenken en meedoen aan de oplossinsgrichtingen die we vanuit TT Castricum willen stimuleren.

Wat is GRIP?

Bibliotheek Kennemerwaard heeft met een groot aantal samenwerkingspartners een GRoen Informatie Platform (GRIP) ingericht in de bibliotheek van Castricum. Dit punt biedt een platform waarop alle lokale organisaties en burgers die zich bezighouden met het thema ‘groen’ zich kunnen presenteren. Zij kunnen activiteiten organiseren, elkaar en het publiek informeren, inspireren en activeren.

Samenwerkingsverband

In Castricum bestaan veel groene organisaties die zich bezig houden met duurzaamheid, natuur, milieu en duurzaamheid. Veel mensen zijn lid van deze organisaties. Het GRIP is een samenwerkingsverband tussen Bibliotheek Kennemerwaard, Echt Bakkums Groen, Transition Town Castricum, IVN Midden Kennemerland, Tuin van Kapitein Rommel, Clusius College, Landschap Noord Holland, CALorie, Consuminder team Castricum, Paddenwerkgroep Castricum-Bakkum, Stichting Duinbehoud, PWN, Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland en de Amateur Tuindersvereniging Castricum.

Wat heeft het GRIP te bieden?

Onderwerpen die in het GRIP aan de orde komen zijn milieu, duurzaamheid, energie, klimaat, voedsel en water. Maar ook natuur, dieren, vogels, tuinen, buitengebieden, landschap en toerisme. In het GRIP kunt u informatie vinden in de vorm van boeken, tijdschriften en dvd’s. Ook is er foldermateriaal te vinden van alle organisaties die meewerken aan het informatieplatform. Er zullen (inloop)spreekuren georganiseerd worden op het gebied van bijvoorbeeld energiebesparing en tuinieren. Er komen lezingen die verzorgd worden door de deelnemende organisaties, zoals de Transition Town Filmavonden. Verder kunt u denken aan leeskringen of discussiegroepen rond een bepaald ‘groen’ thema of aan andere educatieve en recreatieve activiteiten zoals bijvoorbeeld deelname aan de Nationale Tuinontwerpdag.

Groene Markt

Op zaterdag 16 april wordt er in de bibliotheek in Castricum van 11.00 tot 15.00 uur een Groene Markt georganiseerd samen met de samenwerkingspartners. De deelnemende organisaties zullen zich daar met een eigen activiteit en informatie presenteren aan het publiek. Het programma zal begin april bekend worden gemaakt. De Groene Markt is gratis toegankelijk. De bibliotheek en haar partners maken een punt van natuur en milieu.
U wordt van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Organisaties die zich ook bezighouden met natuur, milieu, duurzaamheid en groen en die een bijdrage willen leveren aan het GRIP zijn ook van harte uitgenodigd contact op te nemen.

Het GRIP is te vinden in de bibliotheek Kennemerwaard, locatie Castricum, Geesterduinweg 1.