Meteen naar de inhoud

TransitieCafé #ikredhetnietmeer

Wat kunnen we de komende tijd betekenen voor iedereen in onze gemeente die echt last krijgt van de crisis? Duurzaamheid en geld besparen gaan vaak goed samen.

Transition Towns staat voor een heel groot goed: namelijk verbinding met mensen in je buurt, je dorp, provincie je eigen land en alle andere landen. Dat verbinden maakt dat we elkaar steunen, dat we oog hebben voor elkaar en dat we elkaar inspireren en aanmoedigen. Samen verslaan we makkelijk het veelkoppige monster van de economische groei, kopen kopen, kopen.

Elkaar helpen besparen

Op vrijdagavond 7 oktober staat het Transitiecafé dus in het teken van de inflatie en wat dit betekent voor de huishoudportemonnee. Heel praktisch, geen presentatie of spreker, maar veel uitwisselen van allerlei mogelijke besparingen op energie, boodschappen, vervoer en andere onkosten. Of je nou op zoek bent naar ideeën of ze juist komt brengen, wees welkom!

En TC helpen …

Het kernteam van Transitie Castricum kan ook wel wat hulp gebruiken in het kader van #ikredhetnietmeer. We hebben te maken met teamleden met een drukke baan, projecten als OnzeAuto, Meerbomennu, Zero Waste, Kruidenheuvel, Bijzzzaak, RepairCafé en sommigen van ons worden wel écht een dagje ouder. Het blijft natuurlijk nuttig en het allerleukste vrijwilligerswerk van Castricum. Dus is dat niet wat voor jou?

Sinds 2011 heeft het kernteam van Transitie Castricum het Transitie Café verzorgd. We beginnen telkens met een brainstorm over de inhoud, vaak meer ideeën waaruit we dan gezamenlijk een keuze maken en die verder uitwerken met acties en afspraken. Daarnaast zoeken we allerlei andere initiatieven en verbinding.

Dat gaat soms om het organiseren van een presentatie of een spreker benaderen. Uiteraard de P.R.:  een stukje schrijven voor de nieuwsbrief en de krantjes en facebook. Maar ook hele praktische zaken als de ruimte reserveren, zaal openen, koffie en thee zetten, donatiepot klaar zetten en weer opruimen en afsluiten. Deze voorbereidingsbijeenkomsten van het kernteam verlopen erg gezellig het zijn altijd weer inspirerende avonden voor de kernteamleden.

Ben je geïnteresseerd in een rol in het Kernteam?

Of wil je – geheel vrijblijvend – eerst meer info?

We nodigen jullie uit voor een Potluck: iedereen neemt een beetje te eten of drinken (en bord/bestek!) mee voor de gezamenlijke maaltijd. Voorafgaand aan het Transitie Café om 18.00 uur ( inloop 17.45) in het Suprême college. Tijdens de gezamenlijke maaltijd gaan we met elkaar bespreken wat we kunnen en willen. Zo hoor je meer over wat het kernteam doet en nadenken over deelname aan het kernteam. Daaruit kunnen we dan met elkaar een goed plan maken voor het komende jaar.

Fijn als je er bij bent!

Opgewekte groet van Het Kernteam Transitie Castricum

Vrijdag 7 oktober

Plaats: Suprême College, Koning Willemstraat 1 (de vroegere Maranathakerk)
Aanvangstijd #ikredhetnietmeer: 19:30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Aanvangstijd Potluck: 18.00, inloop vanaf 17:45
De toegang is gratis, maar een bijdrage in de kosten van harte welkom (denk aan wat kleingeld)!