Meteen naar de inhoud

TransitieCafé: Het DEBAT – met soep vooraf

Op 1 oktober is er weer TransitieCafé! (graag aanmelden) En voor de liefhebbers is er vanaf 18:00 een smakelijk soepmaaltijd. Daarna start om 19:30 het Transitie Café over Het DEBAT. We gaan het hebben over ‘die lastige gesprekken’.

Zie jij alweer op tegen het moment dat je die-en-die weer tegenkomt? Gaat degene weer beginnen over de onzin van duurzaamheid… pfff

Hoe ga jij om met moeilijke gesprekken?

Altijd weer dezelfde argumenten die op jou afgevuurd worden… om al een knoop in je maag te krijgen. Een beetje mee-hummen lijkt soms maar het beste, maar dan? Jouw mening sneeuwt onder en dat voelt ook niet goed.

We staan stil bij een aantal gesprekstechnieken en we kijken naar veelgebruikte argumenten – en wat daar eigenlijk van klopt. Ook gaan we op zoek hoe we met elkaar nog veel meer weten. Leren van elkaar: we kunnen elkaar helpen om te ontwikkelen en met meer vertrouwen het gesprek aan te gaan over duurzaamheid, lokale veerkracht, de transitie en nog veel meer…

Wat kom je zoal tegen?

Wat hoor jij wel vaker in gesprekken met mensen over duurzaamheid of sociale rechtvaardigheid?

  • “De opwarming van de aarde is een natuurlijke cyclus, daar hebben als mensen niet veel invloed op.”
  • “Als er een keer een vulkaan uitbarst is dat veel meer uitstoot dan die van mensen, maak je niet druk.”
  • “De duurzame energie is niet rendabel, er moet allemaal subsidie bij.

En er is nog veel meer natuurlijk. Weet je wat een Stroman is, of een Ad Hominem? Daar gaan we het even over hebben. En over gesprekstechnieken en over antwoorden die niet werken en antwoorden die wel werken.

Soep

De soep serveren van vanaf 18:00. We hebben een heerlijk soep in de voorbereiding. Dit is nog geen officieel SoepCafé, maar we gaan vast even oefenen voordat we dat weer opstarten! Belangrijk: we hebben op deze locatie geen servies of bestek. Kleine moeite als je dat even zelf meeneemt, toch?

Transitiecafé

Het Transitiecafé start om 19:30. We zorgen dat er voldoende tijd om nog even koffie en thee te pakken na de soep. Kom je rechtstreeks naar het Transitiecafé, dan kun je dus gerust iets eerder binnenlopen. Maar wel even aanmelden.

Informatie

Wanneer: Vrijdag 1 oktober
Tijd: Soep start om 18:00. Transitie Café start om 19:30.
Waar: Supreme College Castricum (voorheen Maranathakerk – Koning Willemstraat 1)
Aanmelden: is i.v.m. corona nog gewenst – via het ‘bestel formulier‘ (niet last minute graag!)
Kosten: Een bijdrage voor de soep, de koffie, thee en huur is fijn. Denk aan contant geld.
Neem mee: Neem voor de soep een kom + lepel mee. En neem eventueel je eigen mok mee (ivm wegwerpbekers).