Meteen naar de inhoud

Transitie Wonen in het transitie café van 1 november

Duurzamer wonen kan natuurlijk goed in een Tiny House. Maar we gaan het ook hebben over waar jij staat op het gebied van groen en duurzaam wonen.

Klein en Duurzaam Wonen (KDW) heeft zich het afgelopen 1,5 jaar bezig gehouden met een project voor Tiny Houses in Castricum. Tijdens dit proces zijn zij tegen leuke maar ook lastige uitdagingen aangelopen. Verschillende voorbeelden van die uitdagingen zullen kort worden besproken. Vervolgens zullen alle aanwezigen worden uitgenodigd deel te nemen aan ‘het spel over de lijn’.

Onder leiding van Michaëla Wierdsma en Tanja Beentjes zullen alle aanwezigen geprikkeld worden te gaan nadenken over waar en hoe zij staan tegenover vergroening van de Castricumse woningmarkt. Veel vragen om over na te denken:

  • Zou je een aanpassing willen maken in je huidige woonsituatie?
  • Is er een nieuw woonproject nodig in Castricum?
  • Is een Tiny House een optie?
  • Hoe denk je over gedeelde voorzieningen?
  • en nog veel meer …

Afsluitend is er ruimte om contactgegevens uit te wisselen of met elkaar verder te praten over dit thema. Wie weet ontstaan er mooie nieuwe samenwerkingen en initiatieven. In ieder geval heb je aan het eind van de avond een beter beeld van welke opties er zijn en wat voor jou passend voelt. Ook als je nog lang niet toe bent aan een Tiny House.

Soep Café

Voorafgaand aan het Transitie-café is er om 18.00 uur Soep Café , de soep is gratis.

Een team mensen van Transitie Castricum geeft een positieve draai aan verspilling van voedsel. Groente en brood wordt opgehaald bij Castricumse ondernemingen. Eten dat anders weggegooid zou worden, wordt omgetoverd in heerlijke GRATIS soep. Iedereen is welkom.

Wanneer: vrijdag 1 november
Tijd:
Inloop voor soepmaaltijd vanaf 18:00, start Transitie Café 19:30
Waar:
Tuin van Kapitein Rommel 2 (voor navigatie navigeren naar Stationsweg 3)
Kosten:
Een bijdrage in de huurprijs en de drankjes