Meteen naar de inhoud

Transitie Café ‘Naar de Aarde’

Op vrijdagavond 1 juli is er weer Transitie Café. Dit keer is Laura Vegter te gast.
Laura Vegter voelt zich een levenspionier, met een sterke drive om het geheim van het bestaan te onderzoeken. Een belangrijke inspiratiebron vindt zij in boeddhisme, uitwisseling met gelijkgestemde medemensen en de natuur. Het liefst dartelt zij door een bos om te genieten van de kracht van een boom of de wijsheid van een beekje. Ze is ook auteur van het boek ‘Naar de Aarde’.

‘Naar de Aarde’

Je wilt in harmonie met de natuur leven én jouw steentje bijdragen aan een groenere wereld. Klinkt mooi. Maar hoe doe je dat? Het boek ‘Naar de Aarde. Hoe word ik een groene pionier?’ biedt inspiratie en bemoediging.

In ‘Naar de Aarde’ neemt sociologe Laura Vegter de lezer mee op ontdekkingsreis langs negen Nederlandse Earthkeepers. Op zoek naar een antwoord op de vraag: hoe volg ik mijn hart op weg naar een bestaan als groene pionier? De auteur ging zelf het experiment aan. Ze gaf haar vaste baan op om dichter bij de natuur te leven. En om iets te betekenen voor de Aarde.

Vol met inspiratie

Laura zocht steun en richting bij inspirerende voorbeelden van eigen bodem. Mensen die zelf hun leven en werk hebben omgegooid om zich te wijden aan een vernieuwend groen project. Zo kwam ze in contact met een wormenhotelbouwer, een promotor van drinkbare rivieren en de oprichter van een ‘levend dorp’ van bomen.

De pioniers voorzagen haar van bemoediging en tips. ‘Onderzoek waar jouw hart van gaat zingen’, raadt ecofilosoof Li An Phoa. ‘Je gaat echt niet meteen dood als je ergens uitstapt’, moedigt Bob Radstake van Het Levende Dorp aan. Ontdekkingsreiziger Arita Baaijens verklapt: ‘Als jij duidelijk bent over wat je wilt, voegt de wereld zich naar joú.’

Door de verhalen van de pioniers weeft de auteur haar eigen ontdekkingen en avonturen – van eurekamoment tot dieptepunt.

Vrijdag 1 juli

Plaats: Suprême College, Koning Willemstraat 1 (de vroegere Maranathakerk)
Aanvangstijd: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
De toegang is gratis, maar een bijdrage in de kosten van harte welkom (denk aan wat kleingeld)!