Meteen naar de inhoud

Transitie Café gaat 3 juli naar het strand!

Onze laatste Transitie Café voor de zomerstop is “LIVE” op het Castricumse strand. We nodigen je hierbij uit om iets lekkers te eten en te drinken mee te nemen om te delen of gewoon voor jezelf. Je vindt ons linksaf richting stille strand voorbij Club Sand aan het einde van het betonnen pad. We maken er een leuke, ontspannen en inspirerende bijeenkomst van.

Het programma op 3 juli

18.00 – 19.30 uur Picknick op het strand
19.30 – 21.00 uur Activiteiten – voor ieder wat wils: praatstok cirkel ceremonie, ploggen, onthulling schatkist.
21.00 – … uur Zwemmen, zandkastelen bouwen, de zon in de zee zien zakken, na genieten!

Praatstok (talkingstick) Ceremonie

Om ons meer met elkaar te verbinden en met onze missie om samen een duurzamer en socialer Castricum te bewerkstelligen, nemen we plaats in de cirkel. Volgens dit oude indianengebruik geven we de “praatstok” door, als je wil kun je je intentie tot uitdrukking brengen of iets delen van uit je hart, maar als je niets wil zeggen is dat ook helemaal prima en dan geef je gewoon de praatstok door. De cirkel staat voor eenheid, verbinding, respect en gelijkwaardigheid. We creëren op deze manier een gelegenheid om naar elkaar te luisteren zonder op elkaar te reageren.

Ploggen

Hebben mensen zin om te Ploggen = al joggend of wandelend plastic van het strand oprapen, neem dan een goede zak mee om het afval in te doen.

Schatkist

Ook zal Tanja deze avond haar initiatief onthullen, en wie weet kan het al in gebruik genomen worden. Nieuwsgierig geworden?

Corona

We houden 1.5 meter afstand en respecteren mensen voor wie dit belangrijk is. En je mag zelf weten of je de meegebrachte maaltijd wil delen of er liever voor kiest om je eigen maaltijd mee te nemen.

Degene die niet (kunnen) komen wensen we een fijne zomer toe!!! Het eerste volgende Transitie Café is vrijdag 4 september, mocht je een idee voor een onderwerp willen inbrengen of zelf een presentatie willen geven neem dan contact met ons op via het contactformulier.