Meteen naar de inhoud

Transitie Café Extinction Rebellion


Onze gast in het Transitie Café van 3 mei is Paul Hendriksen van Transitie Nederland die aansluitend op 4 en 5 mei de basistraining Transitie gaat geven (je kunt je er nog voor opgeven). Hij is nauw betrokken bij Extinction Rebellion, de geweldloze burgerlijk ongehoorzame milieubeweging die wereldwijd actief is.

Als we een betere wereld willen realiseren, dan is de verandering van onderop heel belangrijk. Het gaat namelijk niet alleen om wie er in het Witte Huis, of het kantoor van de burgemeester of de gemeenteraad zit. Het gaat vooral over wie er op straat zit, wie verstoort en wie zich laat horen. Het gaat niet om de kandidaten van de partijverkiezingshows die ons worden verkocht als ‘politiek’. Steeds meer burger laten van zich horen en oefenen burgerlijke ongehoorzaamheid uit, omdat het gaat om het redden van leefbare ecologie en de lokale samenleving.

In gesprek

Dit is iets anders dan wormenbakken maken en zonnepanelen op je dak leggen. Het is dus goed om eens stil te staan bij deze activistische beweging en te kijken wat daar gebeurt. Wat zijn de drijfveren? Is die burgerlijke ongehoorzaamheid wel nodig? Wat kunnen we er van leren?
 
We kijken misschien eerst de film In Transition 2.0 en daarna hebben we een mooie gesprek in het Transitie Café van 3 mei.
 

Wanneer: Vrijdag 3 mei
Tijd: inloop vanaf 19:00, start 19:30
Waar: Club Mariz, dorpsstraat 72
Kosten: gratis, consumpties voor eigen rekening.