Meteen naar de inhoud

Transitie Café alles over bloemetjes en bijtjes

Hoe denk je dat het is gesteld met de biodiversiteit in ons groene dorp? Goed, slecht of weten we het eigenlijk niet zo goed?

Met medewerking van Bijzzzaak met een beeldpresentatie door ecoloog Florinda Nieuwenhuis. Bijzzzaak is een burgerinitiatief dat er voor staat om de gemeente Castricum en omstreken aantrekkelijker en smaakvoller te maken voor zowel de bijen als mensen. We zetten ons in om de biodiversiteit, klimaatbestendigheid en leefbaarheid te vergroten door groene grasvelden op te waarderen naar weelderige bloemenweides. De bermen te laten bloeien en (fruit)bomen te planten in openbare ruimte.

“Een bij moet ongeveer 4 miljoen bloemen bezoeken
om een kilogram honing te maken”

Op deze avond trakteren we je op imkerverhalen, er is natuurlijk honing te proeven en we kunnen zaaiplannen maken voor de landelijke bijenzaaidag op 22 april. We gaan veel kennis opdoen over waardplanten en drachtplanten. En we kunnen op onderzoek: waar staan in Castricum de  lindebomen, de wilgenbosjes en de Kornoelje? Vormen zij een lint, zoals dat nodig is voor bijen en andere bestuivers? Laat je inspireren met het motto: Bijzzzaak is hoofdzaak!

Wanneer: vrijdag 5 april
Tijd: inloop vanaf 19:00, start 19:30 tot ca 21:00
Waar: Club Mariz, Dorpsstraat 72
Kosten: gratis, consumpties voor eigen rekening