Meteen naar de inhoud

Kleine hondjes zijn gezond

Gezondheidswinst

Kleine hondjes zijn zo gezond dat ze in de basisverzekering zouden moeten zitten. Het is wetenschappelijk bewezen dat ouderen met een huisdier gezonder zijn en langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Een huisdier geeft aanspraak, afleiding en voor de hondjes geldt bovendien dat ze uitgelaten moeten worden.

Geen hondje

Er zijn ouderen die graag een hondje zouden willen hebben maar die hier van afzien omdat ze risico’s zien ingeval van ziekte, verhuizing of overlijden. Geen huisdier nemen is dan een logische en zelfs verstandige keus, maar ze missen het plezier.

Geen baasje

Er zijn hondjes die geen baasje hebben omdat hun oude baasje is opgenomen in het ziekenhuis, verpleeghuis of is overleden. Deze dieren komen dan, tijdelijk, bij familie of in het asiel. Voor oudere hondjes kan dat langer duren en een moeilijke ervaring zijn.

De oplossing? De hondjescentrale Castricum

Maak een coördinatiepunt in Castricum waar mensen die een hondje willen zich kunnen melden. Ook mensen die hun hondje niet meer kunnen verzorgen mogen zich daar aanmelden.

Aangeboden, en aangenomen, hondjes worden eigendom van de hondjescentrale. Van daar uit worden ze weer uitgeleend, voor langere tijd, aan hun nieuwe baasje. Als, hopelijk na jaren, blijkt dat de verzorging niet meer lukt, gaat het hondje terug naar de hondjescentrale en wordt opnieuw gezocht naar een goede verzorger. Periodiek zal door de hondjescentrale contact worden onderhouden om te zien of de verzorging nog goed gaat.

Van idee naar uitwerking

Gezocht vrijwilligers die willen meedenken om zoveel mogelijk partijen bij elkaar te brengen om dit te realiseren. Heb je interesse, neem dan contact op met Arie Meijboom. (email Arie, schrijf aan elkaar: massage (@) blessure-aanwijzer.nl)

Geef een reactie