Meteen naar de inhoud

Spullen weggooien? Mooi niet!

Foto door Jorinde Reijnierse

Op 14 juli was er een Repair Café in de Bakkerij, waar mensen samen met vrijwilligers spullen konden repareren die anders waren weggegooid. Er is bijvoorbeeld een audiotoren gerepareerd waarvan de CD-la niet open ging. De vrijwilligers wisten ook nog een digitale wekker en een koffiemolen te repareren.  Bij een thermostaat waarvan de sensor voor de buitentemperatuur stuk was, wisten de reparateurs door middel van solderen het apparaat weer aan de praat te krijgen. Verder is er een buxusschaar met een kapot contactje gerepareerd en werd een gat in een broekzak hersteld.

Ook kwamen er deze keer weer twee Senseo’s langs, een apparaat wat we vaker zien bij het Repair Café.  Bij één van de Senseo’s, is het gelukt om te achterhalen waar de fout zat en kon een onderdeel worden besteld. Het andere apparaat moest helaas als verloren worden beschouwd, Senseo’s zijn nou eenmaal lastig te repareren.

Al met al weer veel spullen waarbij het gelukt is om ze te repareren, waarvan de eigenaar weer tevreden naar huis gaat. Ook vinden sommige bezoekers het fijn om te horen dat een apparaat echt niet meer gemaakt kan worden zodat ze het “met een gerust hart kunnen wegdoen.” In het merendeel van de gevallen hoeft dat gelukkig niet en lukt het om het wel te maken.

Meer vrijwilligers

Lijkt het je ook leuk om mee te doen met het Repair Café? We zijn op zoek naar extra vrijwilligers omdat we graag in de toekomst vaker open zouden willen zijn. We zijn met name op zoek naar technische mensen die handig zijn in het repareren van elektrische apparaten.

Lijkt het je wat om een keer mee te draaien om te zien of het bevalt? Neem contact op.

Repair Café
14 juli 2018
De Bakkerij, Castricum
Foto door Jorinde Reijnierse