Meteen naar de inhoud

Soep Café valt in de soep

U begrijpt het al: de nieuwe strenge Corona-maatregelen treffen ook de meeste vrijwilligers-activiteiten. Dus valt het SOEPCAFÉ van WOENSDAG 18-3-’20 om 14 uur in de Tuin van Kapitein Rommel figuurlijk ‘in de soep’ en moet helaas tot nader order uitgesteld worden! Over het eerstvolgende soepcafé, dat normaliter op vrijdagavond 3 april a.s. om 18 uur plaats zou vinden, in combinatie met het Transitiecafé van 19 uur,  kunnen we nog geen uitspraak doen en dus verwijzen wij alle belangstellenden naar de site van Transitie-Castricum voor nieuws hieromtrent.

Intussen roepen wij alle Castricummers op extra naar elkaar om te kijken, omdat sociale isolatie en  eenzaamheid op de loer liggen voor al diegenen, die niet of slechts over een klein netwerk beschikken. Nu intermenselijk contact zo veel mogelijk vermeden moet worden of er in elk geval afstand van elkaar gehouden moet worden en strenge hygiënemaatregelen van kracht zijn, is het des te belangrijk toch zo veel mogelijk gebruik te maken van alle moderne mogelijkheden tot contact. Bijvoorbeeld door het opzetten van telefoongroepjes, indien mogelijk met beeld via Skype, FaceTime of Zoom.

Ga eventueel ook eens langs bij buren om (op afstand aan de deur) te vragen of er iemand ziek is en hulp nodig heeft bij boodschappen doen of bied aan een extra portie eten te maken en zet die na telefonische aankondiging voor de deur.

Dan wordt dit ‘gedoe’ voor onze gezondheid en veiligheid misschien zelfs een mogelijkheid tot méér intermenselijk contact onderling. Positief blijven denken hoor! Allemaal sterkte en tot spoedig normale tijden.

Namens de leden van het SOEPCAFÉ, Marie-Louise Janssen