Meteen naar de inhoud

Een Biodivers Transitie Café op 2 juni

In het Transitie Café van juni willen we een uitdagende inspirerende avond op touw zetten om biodiversiteit in Castricum nog een boost te geven. Destijds hebben we met o.a. “Bijzzzaak”, de Bomengroep van Transitie Castricum, maar ook organisaties en initatieven als MeerBomenNu, Groenspoor, GRIP, de Groene Hub, etc. een flinke sprint gemaakt, waarvan je het resultaat ook dit voorjaar mooi ziet in diverse grasstroken van de gemeente. Er is stevig meegedacht in de werkgroep groenbeleid en dat beleid is er nu.

Wat gebeurt er op dit moment allemaal in Castricum en hoe kunnen we daar – gezamenlijk – nog meer van maken? Na een gezellige maaltijd duiken we dieper in op het onderwerp aan de hand van een korte lezing en daarna gaan we samen ideeën verzamelen en plannen maken voor onze omgeving!

Een biodiversiteits-feestje!

Midden in het bloeiseizoen lijkt het ons een goed moment om mooie plekken in ons dorp met elkaar te gaan verbinden en zo meer veerkracht in de biodiversiteit te borgen. Veel mensen en organisaties in Castricum houden zich hiermee bezig. Weten al deze mensen van elkaar wat ze doen? Hoe kunnen ze elkaar versterken? En hoe kunnen we deze krachten bundelen zodat we nog meer mensen, organisaties, ondernemers op ideeën kunnen brengen om eenvoudig bij te dragen. Dat wordt een aanstekelijk moment!

En we gaan het zo organiseren dat iedereen in Castricum straks snapt hoe elke (kleine) actie verbonden is met het grotere geheel van uitdagingen rond biodiversiteit, maar ook klimaat, energie, economie, sociale rechtvaardigheid, en nog veel meer. Kortom alle uitdagingen waar we voor staan in deze tijd.

Vrijdag 2 juni

Plaats: Suprême College, Koning Willemstraat 1 (de vroegere Maranathakerk)

Aanvangstijden:

  • 18:00 uur – gezamenlijke maaltijd ( ! denk aan je bord + bestek + beker + iets lekkers voor bij de soep ! )
  • 19:30 uur – start van het avondprogramma (inloop vanaf 19.00 uur) waar we bruisende en concrete plannen gaan maken met elkaar.

Een donatie voor de zaalhuur is welkom (denk aan het meenemen van contant geld)