Meteen naar de inhoud

Samen duurzamer in Castricum

Zaterdag 10 september bruist het bij de bibliotheek van Castricum van de energie: Transitie Castricum, CALorie en Duurzaam Bouwloket bundelen hier activiteiten in een gezamenlijk streven Castricum duurzamer te maken vanuit de overtuiging dat iedereen kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Van 12.30 tot 15.30 uur zijn alle bezoekers welkom.

In het Repair Café kunnen bezoekers met hulp van vrijwilligers hun kapotte huishoudelijke apparaten vaak een nieuw leven in blazen. Denk aan kleine apparaten, zoals een strijkbout, een waterkoker of elektronisch speelgoed met een maximaal formaat van een stofzuiger. Verder is er advies over textielreparatie, waaronder ook haak- of breiwerk. De entree is gratis maar giften zijn welkom. Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico. Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt koffie en thee drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers.

Bij de bibliotheek staat ook een mobiele showroom, waarbij energiecoaches van CALorie en medewerkers van Duurzaam Bouwloket klaar staan om informatie te verstrekken en adviezen te geven over verduurzaming van de woning, energiebesparing, het opwekken van duurzame energie en deelname aan de elektrische deelauto.

Informatie over de organisatoren

Transitie Castricum en de Groene Bak
Het Repair Café wordt eens per twee maanden georganiseerd. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. De Groene Bak is een groep jonge mensen die wil inspireren om duurzamer te leven.

Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Castricum, zet zich in voor duurzaamheid.

CALorie is een coöperatie van en voor bewoners van de gemeente Castricum met als missie de uitstoot van CO2 te beperken en het gebruik van duurzame energie te bevorderen om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Duurzaam Bouwloket verzorgt als onafhankelijke en professionele partij het energieloket van de gemeente Castricum. Je kunt er terecht met al je vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken.

Belangrijk

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 10 september in de bibliotheek, Geesterduinweg 1 en is geopend van 12:30 tot 15:30 uur. Wanneer het druk is, kunnen we mogelijk aan het eind van het Repair Café niet meer iedereen helpen. Wil je zeker zijn van reparatie, kom dan bijtijds.

De entree is gratis maar giften zijn welkom. Je betaalt alleen voor eventuele materialen.

Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.