Meteen naar de inhoud

Repair Café en Calorie: spullen repareren en energie-advies op 12 januari

Energiecoöperatie CALorie en Transition Towns Castricum weten elkaar steeds weer te vinden en aan te vullen. TT Castricum organiseert als vanouds samen met De Groene Bak een Repair Café op zaterdag 12 januari. Bij wijze van experiment is deze keer ook een ‘energiecoach’ van CALorie aanwezig.

We helpen je bij het Repair Café met allerhande reparaties: van textiel en van kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. Ook kun je komen voor hulp bij computerproblemen of advies bij fietsreparaties. Je kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan.

Dit keer is er ook iemand van CALorie, die je kan voorzien van energie-advies. CALorie heeft een aantal energie-coaches die kennis en ervaring hebben om mensen vooruit te helpen bij hun energievragen. Bijvoorbeeld over besparen, isoleren, warmte opwekken zonder aardgas, een aandeel nemen in een windmolen of zonnecentrale, meedoen met de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie. Wie zaterdag het Repair Café bezoekt, kan daar dit keer niet alleen kapotte spullen (laten) repareren maar ook terecht voor allerhande energieadviezen. Dus kom langs!

In de Bakkerij

Het Repair Café  wordt vier keer per jaar georganiseerd door Transition Town Castricum en De Groene Bak en is toegankelijk voor jong en oud. De Groene Bak is een Castricumse beweging die jonge mensen wil inspireren duurzamer te leven. Transition Town Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. CALorie is de energiecoöperatie in Castricum die wil dat Castricum zelfvoorzienend wordt op het gebied van milieuvriendelijke energie.

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 12 januari in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum en is geopend van 13:00 tot 16:00 uur. De  entree is gratis (giften zijn welkom). Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.

Ben jij een reparateur?

Lijkt het je leuk om mee te doen met het Repair Café? We zijn op zoek naar extra vrijwilligers omdat we graag in de toekomst vaker open zouden willen zijn. We zijn met name op zoek naar technische mensen die handig zijn in het repareren van elektrische en huishoudelijke apparaten. Lijkt het je wat om een keer mee te draaien om te zien of het bevalt? Mail naar: ttcastricum@gmail.com

Wanneer: zaterdag 12 januari 2019
Tijd: vanaf 13:00 tot 16:00
Waar: De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30
Kosten: gratis, je betaalt alleen voor eventuele materialen en consumpties
Let op: Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.