Meteen naar de inhoud

Repair Café op 8 juli

Op zaterdag 8 juli vindt er weer een Repair Café plaats in De Bakkerij in Castricum. Een mooi moment om eens langs te komen met je kapotte spullen en deze samen met onze vrijwilligers te repareren. Het is de bedoeling dat je meekijkt tijdens de reparatie zodat je leert  om meer spullen te repareren.

Kleding of fiets… alles kun je repareren

Je kunt langskomen voor reparaties aan kleding of ander textiel. Heb je bijvoorbeeld een kapotte kinderbroek? Of een gaatje in je favoriete gebreide trui? Heb je kleding met versleten plekken en wil je weten hoe je dat op een hippe manier kunt repareren? We kijken samen hoe we het kunnen repareren. De textielvrijwilligers vinden het ook leuk om adviezen te geven bij haak- of breiwerk. Verder helpen we kleine elektrische en huishoudelijke apparaten te repareren. Wat kun je bijvoorbeeld doen met een kapotte strijkbout? Ook kun je komen voor advies bij computerproblemen. Tot slot is er advies bij fietsreparaties. Je kunt langskomen voor onder andere reparatie van verlichting, onvindbare rammels aan de fiets, advies bij storingen, advies bij zadelpijn en aankoopadvies. Ook kun je advies krijgen over het afstellen van de fiets.

Repareren = gezellig

Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt wat drinken aan de bar van De Bakkerij voorafgaand aan de reparatie of na afloop.
Dit ­­Repair Café wordt vier keer per jaar georganiseerd door Transition Town Castricum en De Groene Bak en is toegankelijk voor jong en oud. De Groene Bak is een Castricumse beweging die jonge mensen wil inspireren duurzamer te leven.

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 8 juli in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum. De openingstijden van het Repair Café zijn 13.00 tot 16.00 uur. De  entree is gratis (giften zijn welkom). Je betaalt alleen voor eventuele materialen.

Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.