Meteen naar de inhoud

Repair Café op 23 januari

phone

Mobiel stuk? Kom naar het Repair Café!

Op zaterdag 23 januari vindt er weer een Repair Café plaats in De Bakkerij in Castricum. Een mooi moment om eens langs te komen met je kapotte spullen en deze samen met onze vrijwilligers te repareren.

Is je mobiele telefoon stuk en wil je dat hij langer meegaat? Heb je kleding met versleten plekken en wil je weten hoe je dat op een hippe manier kunt repareren? Hoe repareer je een kapotte broek? En wat te doen met je kapotte strijkbout?

Je kunt langskomen voor verschillende reparaties , bijvoorbeeld reparaties en advies bij problemen met je mobiele telefoon. Je kunt langskomen voor de volgende problemen:
1) het opschonen van de mobiele telefoon (alleen als alle bestanden gebackuped zijn of gewist mogen worden),
2) waterschade of mobieltjes die niet meer aangaan repareren,
3) toetsen maken die niet of niet meer goed werken (bijv. volumeknop, aan/uit-knop of home-knop),
4) oplaadproblemen oplossen
5) sommige softwarematige problemen, en
6) knippen van simkaarten tot de juiste maat.
Wat niet mogelijk is: onderdelen vervangen bijv. gebroken schermen. Wel kan advies worden gegeven of een kostenindicatie gegeven worden.

Verder kun je langskomen voor reparaties aan kleding of ander textiel. De textielvrijwilligers vinden het ook leuk om adviezen te geven bij haak- of breiwerk. Verder helpen we kleine elektrische en huishoudelijke apparaten te repareren. Ook kun je komen voor advies bij computerproblemen en bij fietsreparaties.
Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt wat drinken aan de bar van De Bakkerij.

Dit Repair Café wordt vier keer per jaar georganiseerd door Transition Town Castricum en De Groene Bak en is toegankelijk voor jong en oud. De Groene Bak is een Castricumse beweging die jonge mensen wil inspireren duurzamer te leven.

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 23 januari in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum.
De openingstijden van het Repair Café zijn 13.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis (giften zijn welkom). Je betaalt alleen voor eventuele materialen.
Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.