Meteen naar de inhoud

Repair Café op 14 september

Transitie Castricum organiseert als vanouds samen met De Groene Bak een Repair Café op zaterdag 14 september.

Repair Café 14 juli 2018 De Bakkerij, Castricum Foto door Jorinde Reijnierse

Je kan samen met de vrijwilligers aan de slag met kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. Is je kapotte strijkbout nog te maken? En hoe zorg je dat je wekker het weer gaat doen? Ook kun je komen voor advies bij computerproblemen of advies bij fietsreparaties. Hoe repareer je bijvoorbeeld je fietsverlichting? Je kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan.

Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt een koffie, biertje of frisdrankje aan de bar van De Bakkerij drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers.

Het Repair Café  wordt in 2019 om de maand georganiseerd door Transitie Castricum en De Groene Bak en is toegankelijk voor jong en oud. De Groene Bak is een Castricumse beweging die jonge mensen wil inspireren duurzamer te leven. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. Waarschijnlijk is er ook weer een energiecoach van CALorie, de energiecoöperatie in Castricum die wil dat Castricum zelfvoorzienend wordt op het gebied van milieuvriendelijke energie.

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 14 september in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum en is geopend van 13:00 tot 16:00 uur.

De  entree is gratis (giften zijn welkom). Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.