Meteen naar de inhoud

Repair Café, energie-advies en duurzame deelauto

Op zaterdag 12 november is er weer Repair Café in de bibliotheek van Castricum (Geesterduinweg 1): Transitie Castricum en CALorie bundelen hier activiteiten in een gezamenlijk streven Castricum duurzamer te maken vanuit de overtuiging dat iedereen kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Van 12.30 tot 15.30 uur zijn alle belangstellenden welkom.


Repair Café

In het Repair Café kunnen bezoekers met hulp van vrijwilligers hun kapotte huishoudelijke apparaten vaak een nieuw leven in blazen. Denk aan kleine apparaten, zoals een strijkbout, een waterkoker of elektronisch speelgoed met een maximaal formaat van een stofzuiger. Verder is er advies bij textielreparatie, waaronder ook haak- of breiwerk. Heb je bijvoorbeeld een kapotte zak in een broek? Neem een lapje mee om het te maken en we gaan samen aan de slag.


De entree is gratis maar giften zijn welkom. Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico. Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt koffie en thee drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers.

Energiecoaches geven advies

Er zijn vanuit CALorie energiecoaches aanwezig om informatie te verstrekken en adviezen te geven over verduurzaming van de woning, energiebesparing en het opwekken van duurzame energie.

Wil je in Onze Auto rijden?

Verder is er informatie over de elektrische deelauto. Daarbij is er de mogelijkheid om je aan te melden om een proefrit te maken in de periode daarna in een van de vier elektrische deelauto’s die er inmiddels in Castricum en Bakkum staan. Hoe meer mensen er meedoen, hoe meer elektrische deelauto’s er komen. Het deelautoproject (Onze Auto) maakt het mensen mogelijk om de eigen (eerste of tweede) auto weg te doen.

Organisatie

Het Repair Café wordt eens per twee maanden georganiseerd door Transitie Castricum in samenwerking met De Groene Bak (een groep jonge mensen die wil inspireren om duurzamer te leven), Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Castricum, zet zich in voor duurzaamheid.
Voor Energie-advies en de duurzame deelauto zijn het initiatief van CALorie is een coöperatie van en voor bewoners van de gemeente Castricum met als missie de uitstoot van CO2 te beperken en het gebruik van duurzame energie te bevorderen om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan.

De entree is gratis maar giften zijn welkom. Je betaalt alleen voor eventuele materialen.

Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.