Meteen naar de inhoud

Repair Café en Klimaatmarkt 29 september 2012

We kijken tevreden terug op het Repair Café en de Klimaatmarkt. Na de enthousiaste woorden van wethouder Portegies, die het Repair Café officieel opende, gingen de vrijwilligers aan de slag met allerlei reparaties.

Het Repaircafé in volle gang

Wethouder Portegies opent het Repaircafé en Klimaatmarkt met enthousiaste speech.

Repareren

Alles over Permatuinieren – en heerlijk proeven. foto Henk Hommes


Geïnteresseerde Castricummers kwamen langs met uiteenlopende spullen om samen te repareren: een wereldontvanger, fietsen, een tuinstoel, kleding, een knuffelbeest, een paraplu, een staafmixer. Veel mensen kwamen wat repareren of kwamen voor advies. Met merendeel ging met een gerepareerd artikel weer naar huis. Uiteraard lukte het niet om alles te repareren. Veel anderen kwamen gewoon langs om te kijken wat er gaande was onder de tenten op het Bakkerspleintje.

De grote tent was handig, maar gelukkig hadden we een stralende dag. foto Henk Hommes

Er waren leuke gesprekken over het nut van repareren, duurzaamheid en wat Transition Town Castricum verder voor activiteiten heeft. Van allerlei kanten waren er enthousiaste reacties.

Klimaatmarkt

Voor iedereen een Tardy-pet. foto Henk Hommes


Op de Klimaatmarkt stonden mooie stands met enthousiaste ondernemers. CALorie was uiteraard aanwezig om mensen te informeren over duurzame en lokale energie. Verder was er informatie over duurzame energie van het Bespaarteam en Libra. Het composteerproces van Tardy kon bekeken worden. Er was informatie over energiebesparing van Drost Technical Management. Beentjes Interieur was aanwezig met beddengoed van eucalyptushout. Er waren elektrische fietsen, scooters en andere elektrische voertuigen van EVC Heemskerk

Elektrische fietsen, scooters, skateboards …

en er kon een ritje gemaakt worden op een Segway (elektrische step) van Oxygen. Er was ook informatie van de Permatuin en er kon geproefd worden van de heerlijke chutneys die daar werden verkocht.

Het vervolg

Alles over zonnepanelen en LED verlichting bij het Bespaarteam


Voor een volgend repaircafé – houdt de nieuwsbrief in de gaten. Al met al vonden we het een zeer geslaagde dag!

Duurzaam beddengoed van Beentjes