Meteen naar de inhoud

Repair Café en Klimaatmarkt

Wat doe je met een stoel waarvan de poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waarmee bijna niets mis is. Spullen die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel.

Leren repareren

Een Repair Café brengt daar verandering in! Mensen kunnen soms van elkaar leren hoe je dingen repareert. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven nog niet te worden weggegooid.
Repair Café is een evenement dat draait om repareren. Na een Textiel Repair Cafe in Castricum is het zover: op 29 september is er weer Repair Cafe! Niet alleen op het gebied van textiel, maar ook op het gebied van fietsen, kleine elektrische apparaten en meubels. Vrijwilligers helpen je om samen spullen te repareren. Naast gerepareerde spullen en het verhogen van de eigen vaardigheden brengt een Repair Café ook veel gezelligheid door contact met dorpsgenoten. Het repareren van spullen past in een duurzame samenleving.

Kom 29 september ook naar het Repair Cafe: kom repareren of kom gezellig kijken. Burgemeester Mans en wethouder Portegies openen de middag.

Klimaatmarkt

Ook is er een markt waar lokale ondernemers hun duurzame producten kunnen laten zien. Laat je informeren over lokale duurzame producten, duurzame energieopwekking, of juist energiebesparing. Op zoek naar een duurzame energieleverancier? Ga dan in gesprek met de mensen van CALorie.

Vrijwilligers


Er is een aantal lokale vrijwilligers dat wil helpen. We kunnen nog wel meer handige mensen gebruiken: een elektricien, een naaister, een timmerman, een fietsenmaker of iemand die gewoon handig is op een van deze gebieden. Wil je meedoen (misschien niet op 29 september, maar wellicht een volgende keer), neem dan contact op via het contactformulier.

Repareren is uiteraard op eigen risico, lees de huisregels: .


Repair Cafe en Klimaatdag op 29 september 2012
Locatie: Bakkerspleintje
Tijd 12:00-17:00 uur
Toegang is gratis
Eventueel gebruikt materiaal dient uiteraard betaald te worden en natuurlijk is een vrijwillige bijdrage welkom.