Meteen naar de inhoud

Repair Café bij Dag van de Duurzaamheid

Wat is een Repair Café? Een Repair Café is een plek waar mensen met hulp van vrijwilligers hun spullen kunnen repareren. Veel mensen gooien erg snel spullen weg omdat ze kapot zijn. Erg zonde want vaak is iets met een simpele reparatie zo weer aan de praat te krijgen. Bij het Repair Café lukt het ons doorgaans om tweederde van de spullen weer te repareren. Als we spullen repareren in plaats van weggooien, zijn er veel minder grondstoffen nodig. Ook kun je op die manier veel geld besparen.

Vier keer per jaar organiseren we een Repair Café samen met De Groene Bak. De Groene Bak is een Castricumse beweging die jonge mensen wil inspireren duurzamer te leven.

De Repair Cafe’s vinden normaal gesproken plaats in De Bakkerij en dan kun je langskomen voor reparaties aan elektrische apparaten, textiel, computeradvies en advies bij fietsreparaties. Maar ook op de Dag van de Duurzaamheid staan onze vrijwilligers voor je klaar. Op die avond kun je op het gemeentehuis van Castricum langskomen met elektrische apparaten en kleding/textiel (en dus niet voor computeradvies en advies bij fietsreparaties).

Dus heb je (kinder-)kleding met versleten plekken en wil je weten hoe je dat op een hippe manier kunt repareren? Zit er een naadje los bij een broek? Hoe repareer je kapotte broekzakken? En wat te doen met je kapotte strijkbout? Neem het mee op 10 oktober en we gaan er met je naar kijken. Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.


Let op: afwijkende tijd en lokatie:
Gemeentehuis Castricum. Het Repair Café is er alleen ’s avonds bij: van 18-21 uur.