Meteen naar de inhoud

Repair Café 9 maart

Transitie Castricum organiseert als vanouds samen met De Groene Bak een Repair Café op zaterdag 12 januari. Ook deze keer ook een ‘energiecoach’ van CALorie aanwezig!

Repair Café 14 juli 2018 De Bakkerij, Castricum Foto door Jorinde Reijnierse

Ook kan je samen met de vrijwilligers aan de slag met kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. Is je kapotte strijkbout nog te maken? En hoe zorg je dat je wekker het weer gaat doen? Ook kun je komen voor advies bij computerproblemen of advies bij fietsreparaties. Hoe repareer je bijvoorbeeld je fietsverlichting? Je kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan. Er is deze keer helaas geen reparateur op het gebied van textiel!

Dit keer is er weer een energiea-adviseur van CALorie aanwezig. CALorie heeft een aantal energie-coaches die kennis en ervaring hebben om mensen vooruit te helpen bij hun energievragen. Bijvoorbeeld over besparen, isoleren, warmte opwekken zonder aardgas, een aandeel nemen in een windmolen of zonnecentrale, meedoen met de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie. Wie zaterdag 9 maart het Repair Café bezoekt, kan daar dit keer niet alleen kapotte spullen (laten) repareren maar ook terecht voor allerhande energieadviezen. Dus kom langs!

Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt een koffie, biertje of frisdrankje aan de bar van De Bakkerij drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers.

Het Repair Café  wordt in 2019 om de maand georganiseerd door Transitie Castricum en De Groene Bak en is toegankelijk voor jong en oud. De Groene Bak is een Castricumse beweging die jonge mensen wil inspireren duurzamer te leven. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. CALorie is de energiecoöperatie in Castricum die wil dat Castricum zelfvoorzienend wordt op het gebied van milieuvriendelijke energie.

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 9 maart in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum en is geopend van 13:00 tot 16:00 uur.

De  entree is gratis (giften zijn welkom). Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.