Meteen naar de inhoud

Repair Café 23 november

Zet het vast in de agenda: op zaterdag 23 november 2013 is er weer een Repair Café in Castricum.

ZATERDAG 23 NOVEMBER VAN 14.00 TOT 17.00 UUR
Dorpsstraat 30 in CASTRICUM (DE BAKKERIJ)

Repareren is Slim (en Duurzaam)

Als we spullen repareren in plaats van weggooien, zijn er veel minder grondstoffen nodig. Ook kun je op die manier veel geld besparen.

Want wat doe je met een stofzuiger die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel.

Daarom een Repair Café

Een Repair Café brengt daar verandering in. Mensen kunnen van elkaar leren hoe je dingen repareert. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven nog niet te worden weggegooid.

Repair Café is een evenement dat draait om repareren. Op 23 november kun je langskomen voor reparaties aan textiel en kleine elektrische apparaten. Ook kun je komen voor advies over het repareren van fietsen. Vrijwilligers helpen je om samen spullen te repareren, waarna je het zoveel mogelijk zelf (af)maakt. Naast gerepareerde spullen en het verhogen van de eigen vaardigheden brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt wat drinken aan de bar van De Bakkerij.

Werkt het echt?

Niet alles is te redden, sommige apparaten (b)lijken gemaakt voor eenmalig gebruik. Maar … in het Repair Café van 25 mei en 31 augustus zijn weer veel spullen gered van de vuilnisbelt. Een aantal fietsen en kapotte fietsverlichting is onder handen genomen. Er is behoorlijk wat reparatie aan kleding verricht en onder andere een schuurmachine, een Senseo, etc. zijn succesvol ter reparatie aangeboden.

Het repareren van spullen past in een duurzame samenleving. Kom 23 november ook naar het Repair Café: kom repareren of kom gezellig kijken.
Let op:Repareren en reparaties zijn uiteraard op eigen risico.