Meteen naar de inhoud

Repair Café 11 november (10 jaar)

Zaterdag 11 november is er weer een Repair Café. Van 12.30 tot 15.30 uur zijn alle belangstellenden welkom.

Het Repair Café in Castricum bestaat sinds september 10 jaar! Nog altijd is een aantal vrijwilligers van het eerste uur actief voor ons Repair Café. Zij begonnen de eerste reparatie-activiteiten destijds vanuit Transitie Castricum en De Groene Bak in cultureel centrum “de Bakkerij”. Intussen is het Repair Café flink gegroeid. De bibliotheek in Castricum faciliteert het Repair Café nu en ontvangt met gemiddeld 10 vrijwilligers ca. 30-35 gasten per keer. Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel sociaal contact en gezelligheid.

Repair Café en informatie over energie-advies en LETS Alkmaar

Het 10-jarig jubileum willen we ook voor onze gasten niet ongemerkt voorbij laten gaan! Je kunt er zoals gebruikelijk koffie of thee drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers. Deze keer serveren we er (zolang de voorraad strekt) voor iedere bezoeker een feestelijke traktatie bij!

Op de afbeelding bij dit artikel zie je een impressie van het Repair Café in 2013 gefotografeerd door vrijwilliger van het eerste uur, Jorinde Reijnierse.

In het Repair Café kunnen bezoekers met de hulp van onze vrijwilligers hun kapotte huishoudelijke apparaten vaak een nieuw leven in blazen. Denk aan kleine apparaten met een maximaal formaat van een stofzuiger. Voorbeelden zijn: een strijkbout, een heggenschaar of elektronisch speelgoed (bijvoorbeeld een treintje, speelgoed op batterijen, op afstand bestuurbare auto). Ook kun je komen voor eenvoudige reparaties aan elektronische apparaten. Verder is er advies bij textielreparatie, waaronder ook bij haak- of breiwerk. Heb je bijvoorbeeld een kapotte zak in een broek? Is een favoriete broek van jouw kind stuk? Wist je dat we kapotte knieën van broeken kunnen repareren? Neem een lapje stof mee en we gaan samen aan de gang.

Energieadvies en Ruilkring

Vanuit CALorie zullen er energiecoaches aanwezig zijn om informatie te verstrekken en adviezen te geven over de mogelijkheden tot energiebesparing, zoals verduurzaming van de woning en het zelf opwekken van duurzame energie. Er is informatie beschikbaar over woningisolatie, warmtepompen, deelname aan de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie. Ook hebben zij een folder voor je met 24 tips, die je kunnen helpen om energie te besparen. Verder zitten er leden van LETSA klaar om uitleg te geven over deze ruilkring. LETSA is de ruilkring van goederen en diensten in onze regio. Bij LETSA betaal je niet met geld, maar je doet gewoon iets voor een ander terug. Er zijn mensen aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Kom langs

Het Repair Café vindt weer plaats in de bibliotheek van Castricum (Geesterduinweg 1). Van 12.30 tot 15.30 uur zijn alle belangstellenden welkom. De entree van het Repair Café is gratis, maar giften zijn welkom. Je betaalt alleen voor eventuele materialen die nodig zijn voor het herstel. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.