Meteen naar de inhoud

Rachelle Eerhart opent No Impact Week in Corso bioscoop

Op zondag 6 november hebben we in Corso bioscoop een gratis filmvertoning van de film No Impact Man georganiseerd. De film werd ingeleid door Rachelle Eerhart van No Impact Nederland. Ze gaf in haar voorwoord mooi aan: “het gaat niet om perfectie, maar om het opdoen van de ervaring”.

Rachelle Eerhart

Rachelle Eerhart van No Impact Week

De film werd door bijna 40 mensen bezocht, waarvan een groot aantal achteraf bleef om na te praten over de inspirerende film. In de film neemt Colin Beavan ons mee in zijn experiment om een jaar lang te proberen zijn impact op het milieu te verkleinen. Hij ontdekt gaandeweg wat dat betekent voor zijn kwaliteit van leven. Zijn twijfel en vooral die van zijn vrouw is soms erg zichtbaar. Tegelijkertijd worden ze gezonder, voelen ze zich beter en hebben ze meer tijd voor hun dochtertje en voor vrienden.

De filmvertoning is gelijk de start van de No Impact Week, waarin mensen uitgedaagd worden om mee te doen met een experiment van een week, om dag voor dag een stap verder te gaan en te zien wat hen dat oplevert.

In het nagesprek wordt aangegeven dat de film op een bijzondere manier laat zien dat “minder” ook “meer” kan zijn. Vooral de vrouw van Colin zie je enorm groeien in de loop van de film. Veel van de aanwezige filmbezoekers geeft aan met het experiment mee te willen doen. In het gesprek kwamen ook lastigere vragen op tafel, zoals “wanneer doe je genoeg?”. Dit verschilt natuurlijk van persoon tot persoon, maar in dit experiment telt iedere positieve bijdrage!

Alsnog nieuwsgierig? Een dagje meedoen kan altijd. Woensdag gaat het over het thema voedsel, donderdag over energie, vrijdag over water en zaterdag over het doen van iets goeds. Uiteraard staat niets in de weg om de No Impact Week een weekje later te doen dan gebruikelijk. Meer informatie, en een handleiding, is te krijgen op noimpactweek.