Meteen naar de inhoud

Psychologie voor een betere wereld

Ter voorbereiding van het TT Café in februari kun je nu vast beginnen met … Lezen!
Of, als je wat minder tijd hebt, met kijken…

Watch the Video

Het boek van Niki Harré
In 2013 was ze al een keer in Nederland, maar de inhoud van het boek is nog altijd bijzonder actueel. Het beantwoordt de vraag hoe we mensen kunnen meenemen in de transitie. Met dank aan Lars Moratis van Impact Academy mogen wij deze Nederlandse vertaling via de site van TT Castricum met jullie delen. De link naar het pdf bestand vind je hier.

In het TT Café van februari gaan we dit boek – en natuurlijk vooral de plannen die daaruit kunnen ontstaan – met elkaar bespreken.

Wat vind je in het boek?

Zoals Niki Harré zelf zegt: “Hoewel verhalen waar duurzaamheid in actie in voor komt geen onderdeel zijn van onze dominante culturele vertellingen, zijn er genoeg te vinden. Het vinden en delen van zulke verhalen is een geweldige manier om jezelf en iedereen die je kunt vinden om te luisteren, lezen of kijken naar wat je hebt ontdekt op te monteren en te motiveren (of opnieuw te motiveren).”

Ze laat dan ook iedereen graag weten dat ze fietsend naar de universiteit gaat. Haar helm zet ze opzettelijk midden op een tafel. “En als ik gasten krijg, zeg ik quasi per ongeluk: Oh, die zal ik even wegzetten.” Maar het goede voorbeeld heeft ze dan al gegeven.

Welkom op vrijdagavond 2 februari 19:30 – 21:00 (inloop 19:00)
Lokatie: ClubMariz, Dorpsstraat 72 Castricum.
Kosten: gratis (consumpties voor eigen rekening).