Meteen naar de inhoud

Plastic in het Transitie Café

We gaan het hebben over plastic. Dat prachtige, veelzijdige en overal verkrijgbare materiaal. Maar vooral ook de transitie die wij zelf kunnen doen om van plastic af te komen.

Onderzoek
Hoe gaat jouw transitie eruit zien? Welke plastic producten kun je makkelijk uit je leven schrappen, welke zijn lastiger te omzeilen? Dat gaan we bespreken in het Transitie Café op 7 juni. En daar kun je je alvast een beetje op voorbereiden, kijk bijvoorbeeld eens op wat websites over plastics:

Reflecteer
En dan start de zoektocht: hoe kunnen we ons plasticgebruik terugdringen. Maakt het uit om het als individu of kleine groep te doen? Ja, als je weet dat in onze samenleving gemiddeld iedereen z’n eigen gewicht aan plastic gebruikt per jaar … Dus iedereen die iets onderneemt draagt bij aan het verkleinen van het probleem!

en deel …
Welke inzichten heb je nu? Wat ga je doen? Dit kunnen we op vrijdag 7 juni met elkaar uitwisselen. We kunnen ook leuke weetjes met elkaar delen. Wist je bijvoorbeeld dat je korting krijgt bij de Kiosk (bij het station) als je je eigen beker laat vullen met koffie?

Wanneer: Vrijdag 7 juni
Tijd: inloop vanaf 19:00, start 19:30
Waar: Club Mariz, dorpsstraat 72
Kosten: gratis, consumpties voor eigen rekening.