Meteen naar de inhoud

Pilot Repair Café

Woensdagmiddag 25 januari was de gezellige koffiekamer van de (ouderen) woongroep “Op de Kordewagen” opengesteld voor het repareren van Textiel. Ook vier bewoonsters deden mee en stelden hun rijke kennis beschikbaar voor degenen die kwamen om iets te leren repareren.

Sokken stoppen.

Sokken stoppen. Wie doet het nog en wie kan het nog? Nou, de dure heerlijke Falke sokken bleken wel de moeite waard en zowaar werden ze geduldig gestopt onder deskundige leiding van de dames. Met dunne sokkenwol op een kartonnen kaartje, dat was dan wel nodig als materiaal, maar dat bleek gelukkig ook nog wel in huis.

En werken met de Naaimachine

De gloednieuwe naaimachine was al gauw in bedrijf nadat we even met enkelen puzzelden hoe alles werkt. Dus de meegebrachte babyslaapzak met losse rits was weer klaar voor gebruik. Het touwgeknoopte door de muizen aangevreten hangmatje werd op experimentele wijze aangepakt door een handige naaister met creatieve inzichten en durf. En hoe nu die te lange mouwen inkorten van die fijne trui? Een oprijg, zoals dat vroeger werd gedaan? En als je armen dan langer groeiden dan ging de oprijg er weer uit. Een elastiekje erdoor rijgen? Iemand zoeken met een breimachine?

Een leuke meisjesjas die langs werd gebracht, waarvan het runnertje was losgeschoten van de rits bleek niet meer te redden. Wel natuurlijk door er een nieuwe rits in te zetten… een andere keer.
De thee vloeide, menigeen zat knopen aan te zetten of te breien of een gat in de jaszak eindelijk eens te repareren. Wat een gezelligheid.
Ik kijk uit naar het vervolg van Repair Café Castricum. Wie doet er mee?