Meteen naar de inhoud

Onze toekomst: wedstrijden voor kinderen en jongeren.

Met deze wedstrijd kunnen jonger aan de slag met het vormgeven van hun toekomst!

Steeds scherper zien we de gevolgen van de klimaatverandering. Niet alleen meer ver weg, maar ook in eigen land. In onze gemeente vragen we regelmatig aandacht voor de zo noodzakelijke (energie-)transitie en we helpen bewoners om hun ideeën in daden om te zetten. Om ook de jongere generatie te betrekken bij de klimaatverandering, organiseert CALorie in oktober onder de noemer ‘Onze toekomst’ leuke wedstrijden voor kinderen en jongeren met zeer aantrekkelijk prijzen. Daar werken we graag aan mee!

De jeugd heeft de toekomst

Als de huidige klimaatveranderingen ongewijzigd doorgaan, dan zullen we daar allemaal de gevolgen van ondervinden. Onze toekomst begint immers nu. Ook voor onze kinderen en jongeren begint die toekomst nu, maar voor hen geldt dat het grootste deel van hun leven zich zal afspelen in deze toekomst. Hoe zal hun wereld eruitzien, hoe willen zij het tij keren?

De wedstrijd

Om die vraag te beantwoorden, organiseert CALorie samen met medewerking van Transitie Castricum en Extinction Rebellion Castricum twee wedstrijden. Voor de wedstrijd ‘Onze Toekomst: ons beeld’ maken kinderen in de basisschoolleeftijd een tekening, een (strip)verhaal, een gedicht, een fotoserie, een filmpje of een knutselwerk over hun droomwereld van de toekomst. Ze mogen ook een uitvinding tekenen of bouwen die helpt om die toekomstige droomwereld uit te laten komen.

De wedstrijd ‘Onze toekomst: we gaan ermee aan de slag’ is gericht op jongeren die voortgezet onderwijs of (middelbaar) beroepsonderwijs volgen. In deze wedstrijd gaan jongeren, individueel of in teams, hun eigen challenge aan om de klimaatverandering tegen te gaan. De inzending voor de wedstrijd is een verslag van deze challenge, in de vorm van een tekst, foto of video. Dit verslag kan opgestuurd worden naar de organisatie, of gedeeld via social media.

Natuurlijk zijn er ook prijzen te winnen. Iedereen die iets instuurt, krijgt een (duurzame) prijs. Voor de winnaars van elke wedstrijd is er een indrukwekkende hoofdprijs en een eerste, tweede en derde prijs. Deelnemers (of hun ouders) krijgen gedurende de wedstrijd tips toegestuurd over inspirerende activiteiten en/of evenementen op het gebied van duurzaamheid.

Meer informatie

Meer informatie over de wedstrijden is te vinden op een speciale website. Via deze site kunnen deelnemers zich inschrijven van 4 tot 24 oktober. De prijsuitreiking vindt plaats op 27 november.

Je vindt daar ook posters en flyers om de wedstrijd verder te promoten in onze gemeente!