Meteen naar de inhoud

OnsGeld in het TT Café

Bij de stichting OnsGeld.Nu kunnen ze het prachtig onder woorden brengen, zoals George van Hout tegen de verslaggever van de Volkskrant: “Jouw hypotheek bestaat niet“, zegt hij. “Jij leent geen geld van de bank, er is geen geld, die bank maakt dat geld ter plekke. Het is er pas als jij het leent, en het is weer weg als jij het terugbetaalt. Helemaal digitaal. En die bank krijgt nog rente ook.
Wat is OnsGeld.nu en hoe hebben ze het voor elkaar gekregen om in de Tweede Kamer het woord te voeren en het debat over geldcreatie door banken op gang te helpen? Wat voor een monetaire economie willen we eigenlijk? Daarom hebben we Martijn Jeroen van der Linden uitgenodigd om bij ons te komen spreken over dit initiatief.

In het TT Café van vrijdag 3 juni is Martijn Jeroen van der Linden onze gastspreker. Hij kan veel uitleggen over de oorzaken van de financiële crisis en de relatie daarvan met de prijzen van huizen en financiële activa. En natuurlijk de enorme risico’s die dit wankele systeem in zicht draagt. En naast het benoemen van problemen zijn er op dit moment ook verschillende oplossingsrichtingen. Zoals de oplossing die OnsGeld.nu voor ogen heeft, maar ook andere oplossingen kunnen we die avond bespreken.

Welkom op vrijdag 3 juni

Benieuwd? Kom naar het TT Café op vrijdagavond 3 juni. Inloop vanaf 19:00, start gastspreker 19:30.
Lokatie: ClubMariz, Dorpsstraat 72 Castricum.
Kosten: gratis (consumpties voor eigen rekening).

Over Martijn Jeroen van der Linden

Studeerde bedrijfseconomie in Tilburg (2004) en werkte daarna vijf jaar in de financiële wereld. Hij startte als management trainee bij ING en was project- en portfoliomanager in Amsterdam, Brussel en Frankfurt am Main. Vervolgens handelde hij als zelfstandig trader op de beurs in New York voor een Londense trading company.
Sinds 2009 houdt hij zich in verschillende rollen bezig met nieuwe economie en is hij met name gefascineerd geraakt door het geldsysteem, omdat dit systeem is omgeven door mythen en vaak verkeerd wordt uitgelegd.
Naast bestuurder van Stichting Ons Geld, is hij onderzoeker en promovendus aan de TU Delft en schrijft hij blogs en artikelen, ook geeft hij colleges en lezingen.