Meteen naar de inhoud

No Time To (Food-) Waste op 6 december

De decembermaand kan worden omschreven als de smulmaand. Het is de maand waarin het meest uitgebreid wordt gekookt, extra lekker en vaak ook extra veel. Dit Transitie-café onderzoeken wij hoe al het lekkers lekker blijft en wij smullen zonder de aarde onnodig te belasten.

Na een korte geschiedenisles over de tijd voor de koelkast bundelen we de kennis van alle aanwezigen om te komen tot het ultieme recept voor: Slimme Inkoop, de Kunst van het Bewaren en No Waste Cooking.

Wat is jouw favoriete recept?

Om er alvast in te komen vragen we jou om ook een no waste recept mee te nemen. Bijvoorbeeld een recept op basis van snijresten. Maar misschien heb je wel andere slimme ideeën die van jouw maaltijd een duurzame maaltijd maken?

En over favoriete recepten gesproken…Op deze smakelijke avond zal er tevens verslag worden gedaan van het trainingsweekend: “het werk dat weer verbindt” van Joanna Macy. Dit onderwerp is ook zeer voedend, niet voor de maag maar zeker voor hart en hoofd.

Soep Café
Voorafgaand aan het Transitie-café is er om 18.00 uur Soep Café , de soep is gratis met dank aan Brakenhoff, Beentjes, Ekoplaza en Taim Market (op het kooiplein)
Een team vrijwilligers van Transitie Castricum geeft een positieve draai aan verspilling van voedsel. Groente en brood wordt opgehaald bij Castricumse ondernemingen en eten dat anders weggegooid zou worden, wordt omgetoverd in heerlijke GRATIS soep. Iedereen is welkom.

Wanneer: vrijdag 6 december
Tijd: Inloop voor soepmaaltijd vanaf 18:00, start Transitie Café 19:30
Waar: Tuin van Kapitein Rommel 2 (voor navigatie navigeren naar Stationsweg 3)
Kosten: Een bijdrage in de huurprijs en de drankjes